Digidexo.com

Kolesterol diett informasjon

Høyt kolesterol kan behandles gjennom en rekke metoder, og endre kosthold spesielt kan være svært effektive. Senke kolesterol ved å spise sunt har vist seg å være like effektivt som medikamentell behandling for de fleste som har høyt kolesterol. Ved å fokusere på sunn mat og eliminere noen high-kolesterol alternativer fra kostholdet ditt, kan du forbedre din kolesterol poengsum enkelt.

Fett

Høyt fettinnhold i matvarer er en stor bidragsyter til høyt kolesterol. Noen fett, slik som transfett og mettet fett, øke kolesterolnivået. Du bør unngå disse matvarene når det er mulig, og forsøker å spise bare 10% av kostholdet ditt fra disse matvarene, eller mindre hvis mulig. Sunnere fett er akseptabelt i en lav-kolesterol diett. Eksempler på matvarer som inneholder sunnere fett er fisk og nøtter, og spise disse matvarene kan bidra til lavere kolesterol.

Helkorn

Hele korn gir sunn fiber og andre viktige ingredienser for å senke kolesterolet. Hel-korn alternativer finnes for brød og pasta, så du bør velge disse alternativene når det er mulig. Du kan også finne hele korn mel til bruk i matlaging og baking i stedet for hvitt mel.

Frukt og grønnsaker

Frukt og grønnsaker er en viktig del av enhver diett. De inneholder fiber og antioksidanter, som begge kan bidra til lavere kolesterol. Prøv å få flere porsjoner med frukt og grønnsaker i kosten hver dag.

Drikkevarer

Du bør drikke alkohol bare sparsomt hvis du prøver å senke kolesterolet. Selv om noen studier tyder på at små mengder alkohol kan bidra til å øke HDL ("godt kolesterol") nivåer, er det ikke avgjørende nok til å anbefale alkoholforbruk. Hvis du velger å drikke alkohol, begrense deg til cirka én drink per dag. For brus drinkers, bytte til diett alternativer i stedet for full kalori brus. I stedet for helmelk, bruke skummet melk eller fettfattige melkealternativer. Disse endringene kan også forbedre kolesterolet.

Diet Tillegg og Alternatives

Når du velger å senke kolesterolet, er det noen spesielle matvarer du bør spise og andre du bør unngå. Prøv å legge havregryn og soyaprodukter til kosthold for å forbedre kolesterol teller. Bruk smør substitutter i stedet for the real thing når matlaging. Spis mat i mindre porsjoner enn du har i det siste, og spiser høy fett eller høy-kalori mat bare sparsomt.