Digidexo.com

Hva forårsaker diaré etter tarm kirurgi?

Infeksjoner

Etter tarm kirurgi, pasienter er mer utsatt for infeksjoner. Clostridium difficile er et vanlig problem under sykehusopphold, særlig for pasienter som har tarm operasjoner. Det er meget smittsom og kan spre seg meget raskt. Clostridium difficile er vanskelig å behandle og kan bli utstilt ved alvorlig diaré med vannaktig avføring tre eller flere ganger hver dag og magekramper. Det kan bli livstruende hvis det påvirker din kolon. Symptomer på dette punktet innebærer 10 til 15 vassen avføring hver dag sammen med feber, kvalme, blod i avføringen, dehydrering og mer smertefull kramper. Når infisert med "c.diff," du kan bli infisert på en enklere måte.

Narkotika

Visse legemidler som administreres etter operasjonen kan forårsake diaré ved å forårsake en ubalanse av bakterier i små og store tarmen. Mange antibiotika, spesielt, kan føre til alvorlige tilfeller av diaré. Symptomene vanligvis begynne et par dager etter at du begynner å ta medisinen og kan omfatte vannaktig avføring, feber, magekramper og dehydrering. Å spise et tørt diett og drikker kun klare væsker kan hjelpe. Hvis symptomene blir alvorlige, eller du ser blod i avføringen, bør du kontakte legen din så snart som mulig.

Kort tarm syndrom

Fjerning av store deler av tynntarmen, i en eller flere operasjoner, kan føre til kort tarm syndrom. Miste mer enn 100 cm av tynntarmen kan begrense området for væsker som skal absorberes av tarmer. Som et resultat, er gallesalter som stimulerer fett og vann sekreter innføres i kolon stedet for å bli behandlet i den lille tarm. Kort tarm syndrom kan også føre til dårlig opptak av næringsstoffer fordi tarmen ikke har tid til å fordøye dem skikkelig. Du kan trenge vitaminer og mineraler for å erstatte mangler i kroppen din. Det er også viktig å være godt hydrert å gjøre opp for tap av væske. Intravenøse væsker kan være nødvendig.

Advarsel

Hvis du har alvorlig diaré symptomer som varer i mer enn tre dager, eller hvis du ser blod i avføringen, bør du kontakte legen din umiddelbart for behandling. Sterke magesmerter kan også være et tegn på en alvorlig sykdom eller komplikasjoner fra operasjonen. Ikke vent med å søke medisinsk hjelp.