Digidexo.com

Behandlinger for makuladegenerasjon

Makuladegenerasjon er en kronisk øyesykdom som er preget av en forverring av syn og et uskarpt plass i synet. Denne sykdommen vanligvis rammer eldre voksne, og den kommer med en rekke problemer og behandlinger likt. Tørr og våt makulær degenerering eksistere, skjønt tørr (type uten blødning) er mer utbredt i de to.

Tørk makuladegenerasjon Behandlinger

Tørr makuladegenerasjon kan ikke reverseres. Den gode nyheten er at sykdommen utvikler seg vanligvis langsomt, men den dårlige nyheten er at det kan slå inn i våt makuladegenerasjon til enhver tid, noe som er mer alvorlig og raskere å spre seg.

Høydose kombinasjoner av antioksidanter og sink kan hjelpe bremse utviklingen av tørr makuladegenerasjon. Pasienter som lider av denne type degenerasjon kan også ta en kombinasjon av vitaminer daglig for å bremse forkant av sykdommen. Dette gjør det mulig for pasienter å leve normale livsstil med bedre visjon for en lengre periode.

Våt makuladegenerasjon Behandlinger

Våt makulær degenerasjon har en tendens til å utvikle seg som et resultat av den tørre formen av sykdommen. Våt makuladegenerasjon oppstår når blodårene utvikle seg under makula og lekkasjevæsker.

Som med tørr makuladegenerasjon, kan våt makuladegenerasjon ikke reverseres. Behandlinger for denne lidelsen fokusere på å stoppe eller bremse sin progresjon. Laser operasjon kan utføres i en liten prosentdel av tilfellene; i dette scenariet, leger bruker lasere for å ødelegge de skadede celler under makula.

Et annet alternativ er fotodynamisk terapi, som bruker en kald laser rettet mot de skadede celler i midten av øyet. Leger kan også forsøke å omorganisere skadede celler gjennom kirurgi eller implantere en teleskopisk enhet inne i øyet.

Medikamentelle behandlinger er også tilgjengelig for våt makuladegenerasjon og har vist seg å være blant de mest effektive behandlinger.

Livsstilsendringer

For mennesker som lider av makuladegenerasjon, kan overnatting skje som vil forbedre sin livskvalitet. Siden makuladegenerasjon påvirker synet, til folk som har denne sykdommen bør være forsiktig når du kjører og kan til slutt ha gi opp å kjøre helt hvis visjon forverres. De bør fokusere på å holde riktig belysning i sine hjem og kan bruke briller og forstørrelsesglass for å hjelpe til med daglige aktiviteter. Når du bruker Internett, kan de zoome til en større type på sine dataskjermer, og de kan lese store trykte bøker i stedet for tradisjonelle utskriftsformater. Makuladegenerasjon trenger ikke å bety en slutt på favorittaktiviteter, men det kan bety at justeringer må gjøres for å fortsette å nyte disse aktivitetene.