Digidexo.com

Språkutvikling i Williams syndrom

Ifølge MedlinePlus online medisinsk leksikon, er Williams syndrom en sjelden genetisk tilstand som oppstår i om lag én av 8000 fødsler. Om lag 75 prosent av de med Williams syndrom har en viss grad av mental retardasjon, og de fleste vil ha en kortere enn gjennomsnittlig levetid på grunn av medisinske komplikasjoner, melder MedlinePlus. De med Williams syndrom har ofte noen sterke evner samt betydelige svakheter. Ekspressivt språk er ofte en sterk dyktighet.

Time Frame

Ifølge Williams syndrom Association nettsted, barn med Williams syndrom har vanligvis innledende tale forsinkelser i tidlig barndom, men senere blir det styrkeområde. Vanligvis et spedbarn med Williams syndrom vil være ganske sosial og kommunikativ gjennom verbale metoder, som for eksempel ansiktsuttrykk, øyekontakt og muligens gester. Men mange vil ikke begynne å bruke enkle ord til rundt 18 måneders alder, selv om noen kan bruke setninger på dette tidspunktet. Barna vil lære sanger raskt og, etter alder 3, skal snakke i setninger. Ved barnehagen, vil et barn med Williams syndrom være relativt sterk tale ferdigheter.

Vokabular

Barn med Williams syndrom kan ha en bemerkelsesverdig ordforråd, inkludert noen uvanlige ord og uttrykk. Noe av dette kan tilskrives deres imponerende auditive minne ferdigheter kombinert med deres problemer behandling språk, ifølge SpeechPathology.com. Men mens det er vanlig blant de fleste barn som et barns ordforråd er tett i tråd med deres kognitive evner, er ikke dette tilfelle med et barn med Williams syndrom. Det ville være frustrerende og urettferdig å forvente at disse barna til å opptre i alle områder på nivå med deres ordforråd ferdigheter.

Samtale Strengths

Barn med Williams syndrom blir ofte rapportert å ha hyperverbal språkferdigheter eller som å ha "cocktail party tale" conversational ferdigheter. Betegnelsen "cocktail parti tale" refererer til anvendelse av en langt større mengde av uttrykk, klisjeer og sosiale setninger, så vel som fyllstoffer og irrelevante personlige bemerkninger, enn andre barn deres age.They vanligvis har godt utviklet artikulering og god flyt av språket. De er også veldig sosialt motiverte barn og har god hukommelse for mennesker de har møtt, selv om det var en lang tid tidligere. De bruker også mer retoriske spørsmål, evalueringer og forklaringer.

Samtale Svakheter

Ifølge SpeechPathology.com, barn med Williams syndrom har ofte vanskeligheter med siste-anspent verb, spesielt uregelmessige verb former. Spesielt de over-anvende "legg -ed" regelen. Mens deres narrative ferdigheter synes ganske sterk, for eksempel i grammatiske og flyt aspekter, synes de å slite litt med nøyaktigheten av deres innhold. Totalt i ekspressive språkferdigheter, barn med Williams syndrom spesielt har problemer med pragmatiske ferdigheter i samtalen. Et eksempel på hvordan de kan ha problemer er i det faktum at mange av barna ikke kan skille løgn og vitser, vanligvis identifisere vitser som løgner.

Funksjoner

Noen andre elementer av talen som kan være problematisk for barn med Williams syndrom inkluderer repetitive spørsmål og å ha fokus på en smal samtaleemne. Barn vil noen ganger sliter sosialt på grunn av disse idiosyncrasies.They kan også utvikle en vane circumlocution, hvor de snakker rundt et ord de ikke kan huske, og kan gå av på et beslektet tangent. Det kan til tider synes deres samtaler eller svar er nonsens eller irrelevant på grunn av dette mønsteret, ifølge Williams syndrom Association nettside.