Digidexo.com

Sequestration sigdcelleanemi

Miltsekvestrering i sigdcelleanemi er forårsaket av fangst av røde blodlegemer i de små fartøy som tar blod vekk fra milten. Det forekommer oftest hos barn som er mellom 3 måneder og 5 år og fører til opphopning av blod i milten.

Signs

En pasient med miltsekvestrering kan vise følgende tegn: en forstørret milt som kan føles gjennom huden på magen, blek hudfarge og smerter i venstre side av magen.

Effekter

Under miltsekvestrering, akkumulerer blod i milten, og dette reduserer mengden av blod i kroppen. Denne reduksjonen kan føre til sjokk, hvor blodtilførselen til forskjellige organer i kroppen er utilstrekkelig.

Behandling

Behandling for miltsekvestrering er rettet mot korrigere reduserte nivåer av blod. Blodtransfusjoner er derfor spesielt å øke volumet blodet i kroppen.

Kirurgisk Ledelse

En splenektomi, som er kirurgisk fjerning av en persons milt, kan bli gjort for å forhindre fremtidige forekomster av miltsekvestrering.

Betydning

Som nevnt i boken "Pediatric Hematology," akutt miltsekvestrering er en viktig årsak til dødelighet hos barn med sigdcelleanemi. Derfor er tidlig diagnose og behandling i tilfeller av miltsekvestrering viktig.