Digidexo.com

Liver Tumor termisk behandling

Leversvulster kan være kreft (ondartet) eller ikke-cancerous (godartet). Godartede svulster er noe vanlig og vanligvis ikke viser noen symptomer, selv om noen kan føre til forstørrelse av leveren (hepatomegali). Et alternativ til kirurgi er en minimal invasiv behandling som kalles radiofrekvens termisk ablasjon (RFA).

Typer

Ondartede svulster er klassifisert i to typer: metastatiske og primære. Metastatiske tumorer er forårsaket av kreftceller som har utvidet utenfor det opprinnelige kreftstedet. Primære svulster oppstår i leveren selv. Ulike typer kreft som kan begynne i leveren er: leverkreft, gallegang kreft, og hepatoblastoma.

Funksjon

RFA gir en lokalisert, nonsurgical behandling som bruker varme for å drepe kreftceller og ikke skade det omliggende friskt vev. En liten nål settes inn i tumoren gjennom huden sende elektriske strømmer gjennom tumoren.

Identifikasjon

Siden godartede svulster er asymptomatiske de vil vanligvis bare registreres når en avbildning test er preformed for en selvstendig grunn. Symptomer på ondartede svulster kan omfatte skrumplever, smerter i øvre høyre del av magen, tap av appetitt og vekttap, tretthet, blodpropp og gulsott.

Betydning

Leveren gjør mange viktige arbeidsplasser, og du kan ikke overleve uten den. Det bryter ned og behandler næringsstoffer fra maten, produserer galle å fordøye maten, filtre og fjerner giftstoffer fra blodet, og bygger mange typer proteiner som brukes på daglig basis.

Betraktninger

Det er risiko med hver prosedyre. Store komplikasjoner på grunn av RFA er svært sjeldne. Den vanligste komplikasjonen er blødning.