Digidexo.com

Foods å spise på en diabetiker Diet

Foods å spise på en diabetiker Diet


Diabetikere kan utvikle hyperglykemi (for høyt blodsukker) hvis de ikke er forsiktig med mat som de spiser. Ifølge American Diabetes Association, er glykemisk indeks (GI) en skala fra 0-100 som måler påvirke av mat som inneholder karbohydrater på blodsukkernivået. Blodsukker øker raskere etter inntak av matvarer nærmere 100 og tregere etter inntak av matvarer nærmere 0 på glykemisk indeks. Diabetic diett bør bestå av matvarer med lav GI nivåer, helst under 50. Grønnsaker, bør noen nøtter, litt frukt og meieriprodukter være inkludert på grunn av deres lave GI karakterer.

Frukt

Du må være forsiktig når du spise frukt fordi noen frukter har ekstremt høy GI karakterer. Imidlertid er det mange varianter av frukt som betraktes som sikre for diabetikere. Ifølge The GI Diet, frukt med GI karakterer under 50 inkluderer kirsebær, svisker, jordbær, appelsiner, kiwi, plommer, grapefrukt, fersken, epler, pærer, tørket aprikos, druer og kokosnøtter. Disse fruktene kan kombineres for å lage en fruktsalat til kostholdet ditt. Frukter med unormalt høye GI karakterer inkluderer datoer og vannmelon, og bør unngås.

Grønnsaker

Grønnsaker har svært lav GI karakterer, som gjør dem til perfekte matvaren å inkludere i en diabetiker diett. Ifølge The GI Diet, grønnsaker med GI karakterer under 50 omfatter frosne erter, frosne søt mais, rå gulrøtter, kokte gulrøtter, aubergine, brokkoli, kål, blomkål, sopp, tomater, chili, grønne bønner, salat, løk og rød paprika. Disse grønnsakene kan kombineres for å lage en salat som er perfekt for en diabetiker diett. Grønnsaker er også høy i fiber, som gir en mer mettende måltid.

Nøtter

Peanøtter og valnøtter har GI karakterer under 20 og gjøre en stor middag diabetiker snack. Alternativt kan du legge til noen nøtter til din grønnsakssalat. Men vær forsiktig så du ikke bruker for mange nøtter fordi de inneholder mye fett og kalorier.

Meieriprodukter

De fleste meieriprodukter har lav GI karakterer og er høy i protein, slik at de er et perfekt tillegg til en diabetiker diett. Meieriprodukter med lav GI karakterer inkluderer soyamelk, vaniljesaus, kunstig søtet yoghurt, søtet yoghurt, sjokolademelk, helmelk og skummet melk. Iskrem har en GI rating på 62 og er ett meieri produkt å unngå. Hvis du innlemme disse matvarene i kostholdet ditt vil du være i stand til å opprettholde sikker blodsukkernivået uten å sulte deg selv.