Digidexo.com

Ulike typer vann filtre

Ulike typer vann filtre


Vann er en av de mest tallrike stoffene på jorden, og selv om rent vann er nødvendig for menneskelig liv å fortsette og blomstre, er det noe som de fleste amerikanere tar for gitt. Mange er skeptisk til kvaliteten på vannet levert av kommunale kilder, som kan inneholde kjemiske tilsetninger som klor og fluor, mens andre kan rett og slett ha en aversjon til smaken av vann fra springen. For disse personene er det mange vann filtrering produkter tilgjengelig på forbrukermarkedet.

Charcoal

Trekull vann filtre er en billig, enkel og populær metode. Disse filtrene kan være festet til en enkelt vannkran, satt inn i en vann mugge eller installert i en større enhet for å filtrere vannet for hele huset. Trekull filtre bruker aktivert karbon, ofte utledet fra den regulerte forbrenning av kokosnøttskall, for å absorbere forurensninger fra vannet når den passerer gjennom.

Keramisk

Keramiske-baserte vann filtre bruke en fossil element kalles kiselgur som deres filtrering agent. Fordelen med vann keramiske filtre er deres evne til å filtrere ut bakterier så små som 0,22 pm. Ulempen med denne type filter er strømningshastigheten av det filtrerte vannet er ganske langsom.

Omvendt osmose

Omvendt osmose (RO) filtre ble opprinnelig designet for å hente drikkevann fra sjøvann til bruk på ubåter. Prosessen fungerer ganske bra. Den RO prosessen tvinger det opprinnelige vann gjennom en fin membran for å fremstille usedvanlig rent vann. Men i tillegg til å fjerne forurensninger fra vannet, RO filtre også fjerne helsebringende mineraler fra vannet, som kan la det med en flat, destillert smak.

Infrarød

Nye systemer treffer markedet som kan skryte av teknologiske gjennombrudd i vann filtrering inkluderer langt infrarøde filtreringssystemer. Disse filtrene bruke energien av langt infrarødt lys spektrum for å myke opp vann og gi det en negativ ladning. Talsmenn hevder dette kan gjøre drikkevann mer lett absorberes av kroppen.

Advarsel

Store reklamekampanjer touting smak og helse overlegenhet av flaskevann har opprettet et bildesøk dollar industri i USA og rundt om i verden. Det er vanskelig for en forbruker å fortelle om flaskevann de kjøper har blitt filtrert, er naturlig kildevann eller er rett og slett tapper vann fra den lokale vannforsyning som er blitt tappet. Ifølge EPA, har tester av både offentlige og private selskaper vist liten forskjell i smak eller sunn kvaliteter mellom flasker og vann fra springen, men premium flaskevann kan koste opp til 200.000 ganger så mye som vann fra springen.