Digidexo.com

Hva er en Lung doktor?

Lunge leger er også kjent som lungespesialister, og de er sertifisert av styret of Internal Medicine. Lunge leger er ikke nødvendigvis bare knyttet til diagnostisering og behandling av sykdommer relatert til lungene; mange av disse legene er også eksperter på kritisk omsorg.

Spesialisering

Lunge leger har omfattende opplæring i struktur og funksjon av lungene, deres ulike sykdommer, styring av lungeproblemer og hvordan lungene er beskyttet og påvirket av immunsystemet. Lunge leger er også trent i kritisk omsorg som mekanisk ventilasjon, eller "life support".

Årsak til konsultasjon

Den vanligste årsaken til konsultasjon av lunge leger er å vurdere hvordan pasienten puster og hvor mye oksygen blir i blodet. For dette formålet, vil lungene legen administrere noen tester som echocardiograms, bronkoskopi eller spirometri.

Vanlig behandling

Hvis en lunge legen finner problemer med pasientens puste, felles behandling omfatter medisiner som vil hjelpe med å puste slik som doseringsinhalatorer og nebulizers. Legen kan også anbefale en lungerehabiliteringsprogram, som består av medisinsk behandling, ernæring, trening og rådgivning.

Lung Cancer

Lunge leger kan diagnostisere lungekreft, men de er ikke ansvarlig for å administrere behandling. Lungekreft er en kompleks sykdom som krever intervensjon av mer enn bare en spesialist i tillegg til bare en pulmonologist som thorax kirurger, onkologer, stråling onkologer og thorax kirurger.

Forskjellen mellom allergolog og Lungesyke Doctor

Ved valg mellom allergikere og lunge leger for pusteproblemer, er det nødvendig å forstå at de to spesialiteter er tydelig. Allergikere er spesialister på diagnose og behandling av allergiske sykdommer og astma, mens lunge leger diagnostisere og behandle alle luftveissykdommer, inkludert astma. Dessuten er de spesialiserte ferdighetene til allergikere begrenset til miljøkontroll, allergi testing og immunterapi, mens en lunge lege tolker en rekke lungefunksjoner og diagnostiske tester, inkludert bronkoskopi, og også diagnoser og forvalter sjeldne luftveissykdommer.