Digidexo.com

Chinese rette for felles smerte

Leddsmerter er en svært vanlig sykdom som berører mange voksne. Det er mange årsaker, og den viktigste faktoren i å finne lindring er å identifisere årsaken. Mange mennesker søker medisinske behandlinger og steroider som et middel til å kontrollere smerte, mens andre forsøker å miste unødvendig vekt å gi sine skjøter hvile. Andre slå til mer helhetlige tilnærminger, særlig tradisjonell kinesisk medisin, som inkluderer behandlinger som akupunktur og urtetilskudd.

Den vanligste årsaken

Det viktigste steget i å finne en løsning for leddsmerter, en sykdom som rammer 8 av 10 voksne i deres liv, er å identifisere det underliggende problemet. Det finnes dusinvis av sykdommer som kan føre til betennelse i leddene, som spenner fra enkle overforbruk og overtrykk til mer alvorlige problemer. Leddgikt er den vanligste årsaken, spesielt slitasjegikt (osteo = "bein"). Dette skjer når brusk blir gradvis slitt ned og følelsen av bein rubbing sammen er roten av ubehag.

Andre årsaker

Et usunt kosthold kan også føre til leddsmerter. Fedme kan sette overtrykk på leddene, presser beina sammen og iført bort brusk. En usunn diett rik på urinsyre kan også føre til en tilstand som kalles gikt, som innebærer sure krystaller bygge opp i leddene. Denne sykdommen kan spre seg raskt til andre ledd.

Smerte kan også stamme fra enkle, midlertidige problemer som forkjølelse og influensa, eller fra mer alvorlige og langvarige problemer som sigdcelleanemi og bursitt.

Vanlige rettsmidler

Med så mange forskjellige årsaker, har utallige ulike behandlinger av varierende effektivitet oppstått. Anti-inflammatoriske medisiner og steroider har blitt ansatt for å lette smerter med suksess, selv om noen mennesker er gjort urolig ved tanken på farmasøytiske eller kjemiske behandlinger. I tillegg enkle hjelpemidler som begrenser seg fra å sette press på leddet i spørsmålet, ansette en splint, eller vekslende varme og kalde komprimerer kan gi midlertidig lindring.

History of Chinese Medicine

Common og langvarige mainstream medisinsk praksis i Kina og store deler av Øst-Asia anses alternativ medisin i store deler av resten av verden. Vanlige kinesiske praksis omfatter akupunktur, urtebehandling og former for intensiv massasje. Kinesisk medisinsk teori omfatter ideen om at kroppen er full av sammenkoblede systemer og at en form for homeostase må opprettholdes blant dem.

Behandlinger

Ulike former for energiflyten mellom de ulike systemer og metoder som akupunktur target disse energistrømmene. Akupunkturpunkter er plassert over hele kroppen i disse plassene. Behandlingen er mest effektiv i å håndtere ubehag og betennelser, to vanlige symptomer på leddsmerter.

Holistisk kinesiske urter er også populært for de som søker alternativ behandling for leddsmerter. De kan kjøpes for svært spesifikke forhold, med noen laget for smerter forårsaket av leddgikt, muskelsmerter og ubehag som kommer fra kalde, våte omgivelser, mens andre målrette mer alvorlige former for leddgikt og revmatisme. De sistnevnte kosttilskudd er ment å bedre blodsirkulasjonen, en idé vanlig i kinesisk medisinsk teori ettersom dårlig sirkulasjon kan hemme kroppens systemer fra å arbeide i harmoni.

Slike urte kosttilskudd inneholder en rekke røtter, jordstengler og til og med blomster. Ingefær er en vanlig ingrediens, og er ment å behandle revmatisme og fjerne hals og nesehulene, mens sitrus mål dårlig sirkulasjon, og arbeider for å reversere den.