Digidexo.com

Felles navn for Vitex negundo

Vitex negundo er en flerårig busk eller lite tre. Ifølge US Department of Agriculture, busken blomstrer i slutten av våren i de sørlige delstatene Texas, Louisiana, Florida og Oklahoma. Den levende lilla blomster tiltrekker bier og sommerfugler. Anlegget er populær blant birøktere fordi den fremmer honningproduksjon.

Planten vokser i mange deler av verden, og er kjent av mange navn.

Amerikanske Vanlige navn

Negundo Chastetree er ett felles navn for denne planten. Negundo skiller denne Chastetree arter fra Vitex Agnus Castus. Ifølge USDA, er den variasjon negundo mer kald hardføre enn Agnus-versjonen.

Cut-Leaf Chastetree, Cut-Leaf Vitex og Five-leaved Chastetree er felles navn for dette anlegget. Bladene på denne planten er riller, med fem skiltes seksjoner på hver side av bladet. Den japanske Cut-Leaf Maple har lignende blad struktur.

Norsk Vanlige navn

Noen flere vanlige engelske navn for dette anlegget inkluderer: Chastetree, Chasteberry, Cut-Leaf Chastetree, Gattilier Incise, Horseshoe Vitex og indisk Privet. Den Chastetree er innfødt til store deler av Europa, og ble ofte brukt av middelalderens munker å bevare sine løfter om kyskhet.

Philippino Common Name

Filippinene kaller denne planten Lagundi. Den Philippine Department of Health anerkjenner bruk av anlegget for behandling av forkjølelse, influensa, faryngitt og astma. Ifølge Junji Takano på PyroEnergen, japanske farmasøytiske selskaper importerer Lagundi fra Filippinene

Malaysian Common Name

Malayisk, moldovske og Tagalog mennesker på samme måte kaller denne planten Lenggundi. Disse kulturer har også tradisjonell medisinsk kunnskap av anlegget. I "Maylay Village Medicine," Burkhill og Hanniff rapporterer at en dråpe Lenggundi juice presset inn i øyet er en behandling for demonisk besettelse.

Sanskrit Common Name

Nirgundi er sanskrit navn for denne planten. Navnet refererer til de medisinske egenskapene til planten og betyr "det som beskytter kroppen mot sykdom."

Kinesiske vanlige navn

I Kina er denne planen kjent som Huang Ping Huang Ching og Man Ching. Vitex negundo er også hører hjemme i Kina og har vært brukt i kinesisk medisin i århundrer. Chinese Chastetree er en annen vanlig engelsk navn som anerkjenner kinesisk historie av dette anlegget.

Diverse andre vanlige navn

Det er mange andre vanlige navn i andre kulturer. Bengali navn for denne planten Samalu. Nepali tilsvar kaller denne planten Simali. Den arabisk og hindi felles navn er Nirgundi og den portugisiske navn negundo er lik. Den thailandske vanligste navnene inkluderer khonthi, khemao eller kunning.