Digidexo.com

Hvordan virker en baby med kolikk handle?

Hva er kolikk?

Kolikk refererer til vedvarende gråt av et spedbarn uten noen spesiell grunn. Kolikk meste skjer når en baby er mellom 1 måned og 3 måneder gammel. En klinisk definisjon på kolikk er at en baby gråter mer enn 3 timer om dagen for mer enn tre sammenhengende uker og det er ingen medisinsk grunn for å gråte. Enhver sunn baby kan utvikle kolikk. I de fleste tilfeller, babyer vokser kolikk med 6 måneder gammel. Årsakene til kolikk er ikke klart, og kan variere fra sak til sak. For eksempel kan et barn utvikler kolikk på grunn av en matallergi, intestinal smerte, eller umoden fordøyelsessystemet og nervesystemet. Ti prosent av spedbarn lider av kolikk.

Symptomer på kolikk

Selv om kolikk babyer kan gråte når som helst, de har en tendens til å gråte mest i kveld. Hvis barnet ditt har kolikk, vil hun gråte høylytt med bena trukket opp mot brystet. Magen hennes blir vanskelig på grunn av svelge for mye luft og ansiktet hennes blir rød. Det kan se ut som hun er i en mye smerte. Pass på at barnet ditt ikke gråte på grunn av sult, trøtthet, feber eller sykdommer, før du konkluderer med at hun har kolikk.

Behandling Kolikk

Du kan søke og veksler mellom ulike teknikker for å berolige en kolikk baby. Prøv å berolige henne med hvit støy fra vibrasjonene fra en oppvaskmaskin eller støvsuger. Du kan også bade barnet i varmt vann. Andre beroligende teknikker omfatter driving henne rundt i bilen, holde henne i bevegelse i en sving og gi henne en smokk. Hvis du amme babyen, vurdere å spise en dagbok fritt kosthold for å redusere risikoen for at barnet ditt kan være allergisk mot kumelk. Konsultere legen din om medisiner som infacol, noe som kan redusere symptomene på kolikk.