Digidexo.com

Ulcerøs kolitt behandlingstilbud

Ulcerøs kolitt er en tilstand som påvirker tarmslimhinnen og endetarm. Ulcerøs kolitt er også en type irritabelt tarmsykdom. Sykdommen forårsaker betennelse, sår utvikling, magesmerter og hyppige diaré. Sykdommen kan bli ødeleggende uten behandling. Behandlinger vil variere fordi sykdommen skaper ulike symptomer hos hver enkelt. Din lege vil gi en diett behandling avhengig av kompleksiteten av din sykdom.

Kosttilskudd endringer

Endringer i kostholdet kan bidra til å forlenge tiden mellom fakkel-ups samt redusere symptomene på din sykdom. Når du har blitt diagnostisert med ulcerøs kolitt, kan legen din vil at du skal prøve endringer i kostholdet ditt før aggressivt behandle din sykdom. Damping, baking eller steke grønnsaker kan være lettere på magen i stedet for å spise grønnsakene rå. Å drikke mer væske kan hjelpe rense kolon og kvitte kroppen for avfall. Du bør drikke minst åtte fulle glass med vann i dag. Væsker kan omfatte juice som ikke har et høyt innhold av sukker.

Unngå Triggers

Noen matvarer kan bidra til din tilstand; meieriprodukter og melk kan forverre symptomene dine. Mens fiber kan være en god kilde til næring i en diett, spise fiber mens du har en IBD tilstanden kan gjøre utbrudd av diaré mer problematisk. Popcorn, nøtter, koffein og alkohol kan gjøre diaré verre, samt føre til at gass når du har en IBD. Ifølge Mayo Clinic, kan ha ulcerøs kolitt hindre kroppens opptak av næringsstoffer. Det kan være lurt å diskutere å ta et multivitamintilskudd med din lege.

Medisiner

Det første trinnet med medikamentbehandlinger er bruk av anti-inflammatoriske medikamenter. Anti-inflammatoriske medisiner kan redusere symptomene. Noen medisiner inkluderer Mesalamine, balsalazid og olsalazine. Ifølge Mayo Clinic, er Mesalamine effektiv i behandling av mer enn 90 prosent av pasienter som har milde former av ulcerøs kolitt.

Immunforsvar Suppressors

Immunsystem demper virker ved å målrette ditt immunsystem. Immunsystem demper er foreskrevet hvis andre medikamenter viser seg å være ineffektiv. Ifølge Mayo Clinic, er det antatt at når en bakterie eller virus kommer inn i kroppen, skade resultatene dine fordøyelses vev på grunn av immunsystemets respons på å kjempe mot invasjonen. Immunsystem suppressors er gitt for å undertrykke kroppens reaksjon på skade blir opprettet for å fordøyelses vev, som deretter reduserer også betennelse.

Andre medisiner

Andre medisiner alternativer kan inkludere antibiotika, anti-diaré medisiner, smertestillende midler og jerntilskudd. Hvis du får feber når du har ulcerøs kolitt, antibiotika er foreskrevet for å hindre eller kontrollere en infeksjon. Psyllium kapsler eller pulver, eller citrucel kan gis som et legemiddel mot diaré for å hjelpe danne bulkier avføring. Hvis du har smerter, kan Tylenol lindre milde til moderate smerter. Iron kosttilskudd kan være foreskrevet hvis du ofte har blod til stede i avføringen, da dette kan være et tegn på blodmangel.

Kirurgi

Din lege vil ikke anbefale operasjon med mindre alle andre behandlinger ikke har virket for deg. I en prosedyre som kalles en proctocolectomy, kan tykktarm og endetarm fjernes. Som et resultat av denne prosedyren, vil du ikke lenger være i stand til å eliminere avfall som du en gang gjorde. Legen din må utvikle en pose ut av tynntarmen. Denne posen skal sutureres til din anus, noe som vil skape en ny passasje for deg å ha avføring. Ifølge Mayo Clinic, vil du ha flere avføringer enn vanlig. Dette skyldes det faktum at din kolon er nå fraværende, og du er ikke i stand til å absorbere vann for å lage hardere avføring.