Digidexo.com

Virkningene av heroin og metadon på ufødte babyer

Heroin er en svært vanedannende, semi-syntetiske opioider. Heroin blir noen ganger brukt ulovlig for fritidsbruk fordi den produserer intense følelser av eufori og avslapping. Toleranse til heroin fører ofte brukere å kreve mer av medikamentet for å produsere de samme virkninger over tid.

Heroin er også tilgjengelig under andre navn for farmasøytiske formål som lindring av akutte smerter og behandling av heroinavhengighet. Heroin er kun lovlig tilgjengelig på det farmasøytiske markedet i enkelte land.

Metadon er også et syntetisk opioid legemiddel. Den er tilgjengelig for medisinske formål, blant annet smertelindring og behandling av avhengighet til andre rusmidler som heroin og morfin.

Når en gravid kvinne bruker heroin, tar barnet heroin inn i blodstrømmen via morkaken. På denne måten kan en baby bli avhengige av heroin før fødselen.

Heroin i ufødte babyer

Ufødte barn av mødre som er avhengige av heroin har økt risiko for en for tidlig eller dødfødsel, i tillegg til de komplikasjoner de kan møte etter fødselen. Imidlertid bør mødre er avhengige av heroin ikke forsøke å stoppe heroinbruk uten å konsultere lege. Til trygt redusere mors avhengighet av heroin, kan en lege bruke metadon.

Heroin Addiction og uttak etter fødselen

En baby som er utsatt for heroin er høy risiko for en rekke plager etter fødselen, inkludert hypoglykemi, intrakraniell blødning, for tidlig fødsel, pusteproblemer og lav fødselsvekt. Mens i tilbaketrekning fra stoffet, kan barnet oppleve skjelvinger, kramper, oppkast, moodiness, achiness, søvnproblemer, feber og diaré.

Metadonbehandling for mødre på Heroin

Metadon reduserer eller eliminerer en rusavhengig er craving for heroin mens blokkerer effekten, og dermed gir brukeren å overgang fra heroin avhengighet til et rusfritt livsstil med mindre alvorlige abstinenssymptomer. Dette er spesielt viktig for gravide mødre fordi symptomene på tilbaketrekning kan forårsake sammentrekninger i livmoren, initiere en for tidlig fødsel eller selv forårsaker mor å abortere.

Metadon Tilbaketrekking i spedbarn

Spedbarn født av mødre som tok metadon under svangerskapet kan oppleve abstinenssymptomer. Disse symptomene ligner på effektene av tilbaketrekning fra heroin. De omfatter søvnproblemer, manglende matlyst, humørsvingninger og fussiness, oppkast, skjelvinger og feber.

Long Term Effekter

Det er ikke nøyaktig kjent hva de langsiktige effektene av heroin og metadon er på barn. Mange barn født avhengige av heroin og metadon krever spesialundervisning i skolen, og noen trenger å gjenta en eller flere karakterer. Hvorvidt dette er et resultat av eksponering for narkotika eller av andre grunner er ukjent.