Digidexo.com

Problemer med barnas føtter

Problemer med barnas føtter


Når barn begynner å spille sport eller gjør andre aktiviteter, være sikker på at de har komfortable sko som inkluderer bue støtte og passer riktig. Hvis et barn plutselig utvikler halting eller annen merkelig måte å gå, ha ham hvile foten som plager ham og bruke isen. Han kan bare ha en anstrengt muskel som skal gro etter noen dager med hvile.

Flat Feet

Babyer har flate føtter når de blir født, men de fleste barn utvikler buer i føttene som de vokser. Noen barn kan imidlertid fortsatt bli flatfooted. Denne tilstanden kan føre til smerter hos noen barn, og noen foreldre rapporterer at flatfooted barn er clumsier enn sine jevnaldrende. Barn med flate føtter kan bli hjulpet av iført bue støtter i deres sko, men ytterligere behandlinger er ikke nødvendig med mindre tilstanden forårsaker smerte.

Sever sykdom

Bryte sykdom oppstår når hæl benet vokser raskere enn resten av foten. Det forekommer oftest hos barn mellom 8 og 15 som opplever en vekst sprute. Sever sykdom fører til smerte i hælen slik at barn som har det kan klage over smerter eller utvikle en uvanlig tur til å ta presset av hælen. Barn som er svært aktiv eller spille sport kan oppleve mer smerte fra Sever sykdom enn inaktive barn. Sykdommen kan behandles med hvile og isposer til symptomene forsvinner.

Fotsopp

Fotsopp er et vanlig problem for aktive voksne, men barn er også utsatt for denne infeksjonen, siden de ikke kan holde føttene rene nok eller bruke forholdsregler i områder der denne soppen henger igjen lenge, som i garderober på offentlige bassenger. Symptomene på fotsopp er svie, kløe og rødhet på fotsålene eller mellom tærne. En lege kan diagnostisere infeksjon, selv om over-the-counter sopp behandlinger kan være nok til å behandle fotsopp. For å forhindre at barnet fra å fange denne soppen, gjør at han holder rent og tørt ved å endre hans sokker og sko hver dag og iført sko med ventilasjon i dem. Han bør alltid bære flip-flops mens dusjing i en offentlig dusj eller vandre rundt en garderoben.

Pigeon Toes

Når et barn går med tærne pekende innover i stedet for rett fram, det heter intoeing eller å være due-toed. Spedbarn er ofte født med føttene pekende innover på grunn av måten de ble plassert inne i livmoren. En pediatrisk orthopedist kan behandle dette problemet med en støpt eller splint før det blir et problem med barnets evne til å gå. Når en ungdom begynner å gå pigeon-toed, kan det være forårsaket av skinnebenet eller lårbeinet snu innover. Dette problemet vil vanligvis gå unna i tide, men hvis et barn er å ha vanskeligheter med å gå en orthopedist kan hjelpe. Hvis et barn fortsetter å gå pigeon-toed etter fylte 10, kan kirurgi være nødvendig.