Digidexo.com

Hva flaskevann er trygt for babyer?

Å finne ut hva slags flaskevann å gi til babyen din kan være en skremmende oppgave. The National Sanitation Foundation International, US Food and Drug Administration og US Centers for Disease Control har alle gitt anbefalinger om sikkerheten av drikkevann.

Flaskevann Vs. Vann fra springen

Mange tror at flaskevann er tryggere enn vann fra springen, men dette er ikke alltid tilfelle. Flaskevann er regulert av FDA, og vann fra springen er regulert av Environmental Protection Agency. EPA forskrifter som regulerer vann fra springen er strengere enn FDA forskrifter som regulerer flaskevann. Ifølge National Resources Defense Council, er vann fra springen lagt strengere og hyppigere testing enn flaskevann. Dette betyr at flaskevann er ikke alltid tryggere enn vann fra springen og kan muligens være verre. NRDC har kalt for endringer i de føderale forskrifter som dekker flaskevannsproduksjon. Etaten har publisert resultatene av sin omfattende tester av flaskevann på sin hjemmeside, en link til noe som kan bli funnet ut i slutten av denne artikkelen.

Potensielle Helserisiko fra Flaskevann

Flaskevann kan potensielt havn skadelige bakterier eller andre forurensninger som kan forårsake alvorlige helseproblemer. Selv om FDA har reguleringer for å hindre dette, kan de interne kvalitetskontroll spørsmål av enkelte produsenter fortsatt føre til forurenset vann på flasker. Også, Flaskevann kan inneholde høye nivåer av fluor. Hos spedbarn, kan dette føre til fluorose, en tilstand forårsaket av for mye eksponering for fluor under tanndannelsen. Fluorose forårsaker kosmetiske endringer i tannemaljen som kan føre til hvite flekker, fordypning eller farging. Mange kommunale tappevannssystemer legge fluor til deres vann. Og fordi noen flaskevann er bare vann fra springen fra et annet sted, kan til og med flaskevann inneholder fluor.

NSF internasjonale anbefalinger om Kvalitet

Ifølge NSF International, en ikke-for-profit organisasjon i offentlig helse og sikkerhet, kan flaske-vannkvaliteten varierer mye. Mens FDA krever at flaskevann ikke overstige høyeste nivåer av bly eller andre forurensninger, gjør FDA ikke krever at flaskevannsprodusenter gjennomgå inspeksjoner av uavhengige aktører eller har en tredjepart teste vannkvaliteten. Det betyr at det er mulig at noen merker av flaskevann kan være verre for barnet enn andre - selv om de har de samme beskrivelsene på etiketten. NSF International anbefaler at forbrukerne kjøper flaskevann bare fra produsenter som benytter tredjeparts inspeksjoner og kvalitetstesting. For å finne ut denne informasjonen, kan du ringe produsenten direkte.

FDA Anbefalinger om Forurensning

FDA anbefalinger fokusere på problemet med skadelige bakterier i flaskevann. For å unngå å gi usikre vann til barnet ditt, gjør FDA følgende anbefalinger. Hvis flaskevann er markedsført for spedbarn og sier "sterile" på etiketten, bør det møte FDA generelle krav til kommersiell sterilitet. Hvis flaskevann ikke si "sterile" på etiketten, sier FDA at forbrukerne bør bruke sin foreslåtte fremgangsmåte for sterilisering vann fra springen før bruk av flaskevann å blande formel. For å gjøre dette, bringe vannet til å koke, la det koke i minst ett minutt og deretter la den avkjøles. Dette vil drepe eventuelle skadelige bakterier.

CDC Anbefalinger om fluorose

Anbefalingene fra CDC fokusere på problemet med fluorose. Fordi flaskevannsprodusenter ikke er pålagt å sette fluor informasjon på etiketter, anbefaler CDC at foreldre bekymret fluorose kontaktflaskevannsprodusenter direkte for informasjon om fluor nivåer. CDC sier også at vann er merket som avionisert, destillert, renset, demineralisert eller produsert gjennom omvendt osmose er alltid lav i fluor.