Digidexo.com

Valerian & irritabel tarm syndrom

Valerian & irritabel tarm syndrom


Irritabel tarm syndrom (IBS) er en gastrointestinal lidelse som rammer én av fem amerikanere, ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse. Valerian anti-angst egenskaper har ført til at noen mennesker til å bruke det som en behandling for IBS.

Betydning

Irritabel tarm syndrom er forårsaket av en altfor følsom tykktarmen som reagerer negativt på stress. Biokjemikalier i Valerian rot påvirke de delene av hjernen som regulerer angst; tar vendelrot kan bekjempe stress og roe ned en spasming fordøyelsessystemet.

Typer

Det er flere måter å ta vendelrot for irritabel tarm-syndrom. Den kommer i pulverisert, pille og skjær form; mange velger å drikke vendelrot te siden det kan kombineres med andre ingredienser som gjør det mer spiselig.

Dosering

US National Library of Medicine og National Institutes of Health anbefaler en dosering mellom 300 og 1800 mg i pilleform; 400 til 900 mg av skjær (1,5 til 3 g av den urt seg selv), og 1,5 til 3 g av vendelrot i 150 ml. vann for vendelrot te. Disse organisasjonene anbefaler ikke bruk av vendelrot for barn.

Betraktninger

Bruken av vendelrot for å behandle irritabel tarm-syndrom er basert på tradisjon fremfor vitenskapelige bevis. US National Library of Medicine og National Institutes of Health advarer om at bruken ikke har blitt satt gjennom strenge tester for å fastslå dens effekt hos mennesker.

Advarsel

Valerian kan gi bivirkninger som hodepine, uro, svimmelhet og nedsatt kroppstemperatur. I tillegg kan kronisk bruk av vendelrot i høye doser føre til komplikasjoner som søvnløshet, forvirring, rask hjerterytme og tilbaketrekning.