Digidexo.com

Et sunt kosthold for Ulcerøs kolitt

Ulcerøs kolitt er en del av inflammatorisk tarmsykdom familie av sykdommer. Mens det er lik Crohns sykdom, er det klassifisert som en egen tilstand. Ulcerøs kolitt kan hjelpes ved å følge en sunnere livsstil, inkludert en mer ernæringsmessig kosthold. En spesiell diett, kalt spesifikk karbohydrat diett, kan gjøre underverker i de med UC. Men det finnes andre metoder som kan hjelpe dine symptomer gjennom kosthold og ernæring i tillegg. Spise sunt og fjerne junk food, kan bearbeidet mat og tarm irritanter føre til færre symptomer og en reduksjon i lengden på symptomer.

Specific karbohydrat diett

Denne diett for UC-pasienter som har spesialisert seg på å holde sukrose, laktose og korn av dietten. Ved å fjerne ting som kan vokse gjær og bakterier, kan det hjelpe tarmen og pasienten har mindre irritasjon. Mange ting er ikke tillatt på diett, men du er fri til å spise frisk frukt og grønnsaker, ferske eller frosne kjøtt, fisk, egg, fjærkre, naturlig ost, yoghurt og tørr curd cottage cheese. Matvarer som er laget med bearbeidet eller konservert mat står høyt på listen over godkjente elementer. Naturlig, hjemmelagde, og flere "rene" matvarer er oppmuntret. De med hager som har tilgang til fersk eller frossen-ferske matvarer vil ha færre symptomatiske hendelser å håndtere.

Fjerne melk fra Diet

Ifølge "100 Q & A om Crohns sykdom og ulcerøs kolitt" av Andrew S. Warner, MD og Amy E. Barto MD laktoseintoleranse er et vanlig problem i de som har UC. Dette kan føre til mange av de inflammatoriske tarmsymptomer de opplever, inkludert diaré, kramper og oppblåsthet. Holde melk og melkeprodukter ut av dietten kan føre til færre symptomer. Laktoseintoleranse kan testes med en pusteprøve hos legen din kontor hvis du tror dette kan være årsaken til noen av dine symptomer.

Matvarer som kan forårsake diaré

Mange UC lider oppleve kronisk diaré. Unngå viktige matvarer som har en tendens til å forårsake diaré som koffein (sjokolade, kaffe, te), isen kalde drikker, meieriprodukter og rå grønnsaker. Koffein kan sparke opp systemet for å gjøre tarmen arbeidet mer. Iskalde drinker er tilbøyelige til å gi tarm kramper, mens melkeprodukter og rå grønnsaker kan gjøre diaré forverres. Å holde drikke kjølig, men ikke iskald, fjerne melkeprodukter og rå grønnsaker og unngå koffein kan føre til færre diaré opplevelser