Digidexo.com

Eliminasjonsdiett for IBS

Personer med IBS, eller irritabel tarm syndrom, er individuelle i sine svar til ulike matvare irritanter. Den beste måten å finne ut hva som forårsaker problemer for en person er en eliminasjonsdiett. Ifølge en studie publisert i Journal of American College of Nutrition, kan en eliminasjonsdiett gi viktig informasjon for pasienter med IBS som ikke har fått hjelp gjennom standard medisinsk behandling. De fant bruk av en eliminasjonsdiett gitt vedvarende klinisk nytte og økt livskvalitet.

Eliminere Vanlige Irritanter

Eliminere alle matvarer er kjent for å være irriterende. Dette inkluderer melk og melkeprodukter, egg og eggprodukter, sitrusfrukter, koffein, mais og matvarer som inneholder korn og matvarer som inneholder gluten. Bearbeidet mat bør også være eliminert. Meieri, egg, mais og gluten finnes i en lang rekke matvarer; helt fjerne disse matvarer fra kostholdet ditt vil kreve nøye etiketten lesing. Soyamelk, soya ost, ris melk og mandel melk kan tillates avhengig av dine individuelle symptomer. Hvis du er vant til å konsumere koffein, stopper det brått kan gi hodepine og andre symptomer på tilbaketrekning. Vanligvis er disse løse i løpet av få dager; i mellomtiden, holde tilstrekkelig hydrert. Alle vanlige irriterende matvarer må fjernes fra dietten i en periode på minst en hel uke og opp til en måned før begynnelsen av neste fase av dietten. Mens du er i eliminasjonsfasen av dietten, kan det være nyttig å ta probiotika for å hjelpe fordøyelsessystemet. Fortsett å ta noen andre medisiner som instruert av legen din.

Gjeninnføring av Foods

Vanligvis vil legen din fortelle deg når hun mener det er på tide å begynne sakte gjeninnføre matvarer. Du bør kun gjeninnføre én type mat om gangen. For eksempel kan du velge melk og meieriprodukter for å gjeninnføre først. Holde detaljerte registreringer av maten du spiser og hvordan du føler deg i løpet av dagen og uken for å følge. Noen matallergier og sensitiviteter kan dukke opp 48 timer etter en bestemt mat er inntatt. Hvis du utvikler ingen IBS symptomer etter minimum fem dager, kan du vanligvis konkludere med at du ikke negativt reagerer på at bestemt type mat. Dersom du opplever en avkastning på IBS symptomer, eliminere at mat fra kostholdet ditt igjen og holde det eliminert. Ikke gjeninnføre en annen mat før legen din sier at du skal gjøre det - vanligvis etter at symptomene har opphørt.

Utfordringer med eliminering dietter

Det er en rekke utfordringer du kan møte på en eliminasjonsdiett. Når du fjerner så mange forskjellige typer mat, kan du lett bli lei eller frustrert med tilgjengelige valg. For å unngå dette, velger en rekke matvarer og holde målet i tankene. Selv når du har eliminert de vanligste irritanter fra kosten, kan symptomene ikke løse. Dette kan bety at du fortsatt har en allergi eller følsomhet for noe du spiser. Prøv å holde en matdagbok og se om du kan oppdage noen mønstre i forhold til maten du spiser. Også, nøye vurdere maten du spiser og se om du er forbruker noen skjulte irritanter, meieri i form av myse eller kasein, for eksempel, eller høy fruktose mais sirup tørrstoff. Et samarbeid med legen din og kanskje en kostholdsekspert kan hjelpe deg å møte disse utfordringene og lykkes.