Digidexo.com

Hvordan leve med Crohns sykdom

Hvordan leve med Crohns sykdom


Som flere amerikanere er diagnostisert med Crohns sykdom hver dag, har det blitt mye lettere for leger å gjenkjenne. Det har også blitt enklere å administrere. Hvis du har blitt diagnostisert med Crohns sykdom, er det mange enkle ting du kan gjøre for å fortsette å nyte et sunt og aktivt liv.

Hvordan leve med Crohns sykdom

Endre din diett

gjenkjenne symptomene dine. De kan variere fra mild til alvorlig diaré, magekramper, og noen ganger, rektal blødning. Selv om symptomene kan jevne forsvinne, det finnes måter å styre dem når de oppstår på nytt.

Hold en food journal for å spore matvarer som forårsaker ubehag. Diskuter dine funn med legen din og unngå matvarer som forårsaker Crohns sykdom til å blusse opp.

Drikk rikelig med væske, sakte. Leger anbefaler at du drikker 0,5 gram vann hver dag for hver kilo du veier. Så, hvis du veier 150 pounds, må du drikke 75 gram, eller 9,25 glass vann per dag.

Spis små hyppige måltider. Fem små måltider hver tredje eller fjerde time kan gjøre Crohns sykdom lettere å leve med. Administrere måltider kan være enklere enn å administrere dine symptomer.

Skjær tilbake fettrik mat i kostholdet ditt. Fettete stekt mat kan forårsake diaré og gass. Melk og svinekjøtt produkter kan også forårsake mage nød.

Tillat deg selv high-fiber matvarer bare sporadisk. Mengden av popcorn, nøtter og nøttesmør og cruciferous grønnsaker (brokkoli, blomkål, kål og deres pårørende) må følges nøye kontrollert for å unngå magekramper eller diaré.

Forandre ditt liv

Reduser stress. Selv om stresset ikke forårsaker Crohns sykdom, kan det forverre symptomene og kan gnist fakkel-ups. Cutting stresset ut av livet ditt, så mye som mulig, vil hjelpe deg å leve med sykdommen.

Opprettholde en positiv holdning. Latter er fortsatt den beste medisin og en av de beste måtene å håndtere noen kronisk sykdom, inkludert Crohns, er å se på den lyse siden av livet.

Bygg et støttenettverk. Fordi Crohns er en kronisk sykdom, må du ha venner og familie som støtter deg og hjelpe deg på veien. Ikke vær redd for å be om hjelp.