Digidexo.com

Hva er ubestemt kolitt?

Hva er ubestemt kolitt?


Inflammatorisk tarmsykdom (IBD) er et vidt begrep under hvilke falle forhold som forårsaker vev i tarmen blir betent og hoven. To tilstander forbundet med IBD er Crohns sykdom og ulcerøs kolitt (UC). Når en pasient som oppviser karakteristika og symptomer på begge, er en diagnose av ubestemmelig kolitt gitt.

Crohns Versus UC

Crohns sykdom kan forårsake betennelse i noen del av mage-tarmkanalen, men er oftest sett i den nedre delen av tynntarmen, kalt ileum. Ulcerøs kolitt forårsaker betennelse og sårdannelse i slimhinnen i tykktarmen.

Årsaker

Selv om den eksakte årsaken til IBD, inkludert ubestemt kolitt, ikke er kjent, er at kroppens immunsystem antas å spille en betydelig rolle. For noen grunn, cellene er ansvarlige for å angripe og eliminere fremmedstoffer fra kroppen angriper friskt vev i tarmen i stedet.

Symptomer

De som kan oppstå i ubestemt kolitt symptomer på ulcerøs kolitt er diaré, blodig avføring, nedre venstre side magesmerter og tretthet. Sår i endetarmen er vanlig. Crohns sykdom symptomer er diaré, feber og nedre høyre side magesmerter. Munnsår kan være til stede. Begge typer IBD kan føre til tap av appetitt og vekttap.

Sykdom Insidens

Ifølge Milton S. Hershey Medical Center, er IBD den vanligste gastrointestinal lidelse hos barn og unge voksne. De fleste pasienter utvikler sykdommen mellom 10 og 30. Menn og kvinner rammes likt. Forekomsten av sykdommen er høyere hos individer av jødisk herkomst og de som har en familiehistorie med sykdommen.

Behandling

Selv om det er ingen medisinsk kur for IBD, kan sykdommer styres gjennom bruk medisiner som demper immunsystemet, som for eksempel prednison. Kirurgi er vurdert når medisiner ikke tilstrekkelig kontrollere betennelse.