Digidexo.com

Perifer nevropati: Tidlige symptomer

Perifer neuropati er en tilstand som skader nervene i kroppen din, og kan skyldes skader, kroniske tilstander som diabetes, og eksponering for giftstoffer. De tidlige symptomene på perifer neuropati avhenge av hvilke nerver er berørt, og inkluderer problemer med muskelkontroll og endringer i din oppfatning av berøring, som kan være verre i ekstremiteter av kroppen din. Vurdere denne informasjonen fra Mayo Clinic om tidlige symptomer på perifer neuropati.

Nummenhet

Nummenhet som begynner i fingre og tær, og jobber seg opp i dine armer og ben er et tidlig symptom på perifer neuropati.

Brennende smerter

En følelse av brennende smerter i tærne er et tidlig symptom på perifer neuropati som kan forverres og spre som sykdommen utvikler seg.

Følsomhet

Følsomhet for berøring er et tidlig symptom på perifer neuropati som kan begynne så mild følsomhet og bli alvorlig i de senere stadier av sykdommen.

Dårlig koordinering

Dårlig koordinering av bevegelser, for eksempel skriving, spising og gåing, er tidlige symptomer på perifer neuropati i musklene.

Inkontinens

Tidlige symptomer på perifer nevropati i det autonome nervene kan omfatte inkontinens i blæren og tarmene.

Sår

Sår eller sår som ikke leges, spesielt på føttene, er tidlige symptomer på perifer neuropati som kan påvirke andre kroppsdeler på senere stadier av sykdommen.

Lammelse

Perifer neuropati i nervene som styrer musklene kan føre til tidlige symptomer som svakhet og tap av muskelkontroll som fører til lammelser.