Digidexo.com

Eksem og kviser

Eksem og kviser


Eksem og kviser er begge hudsykdommer, men hver har ulike årsaker, symptomer og behandlinger.

Eksem og kviser kan være kronisk, så vel som en hyppig og kanskje smertefulle ergrelse for dem som lider av slike tilstander.

Eksem

Eksem er en betennelse i det ytre laget av huden. Leger bruker begrepet eksem for en rekke vedvarende hudsykdommer, inkludert tørrhet og kroniske hudutslett. Eksem symptomer inkluderer kløe og tørrhet, rødhet, hevelse, flassing, blemmer, knusing, sprekker, oser og blødning. Misfarging av huden kan også vises, noen ganger på grunn av healing og helbredet lesjoner.

Kviser

Kviser er blokkert porene. Små åpninger i huden, porene er svettekjertlene som pattedyr kropper bruker til å regulere kroppstemperaturen. Inne hver pore er kjertler som produserer talg, en voks-lignende stoff. Som huden kaster døde hudceller, kan sebum lim døde hudceller sammen og blokkere pore - dette resulterer i en kvise, og kan bli mer hyppige i puberteten som huden blir tykkere.

Årsaker til Kviser

Kviser har mange årsaker, inkludert hormoner, stress, genetikk, infeksjon og kosthold. Endring i kostholdet, for eksempel øke inntaket av grønnsaker, frukt og vann vil bidra til å lindre kviser; imidlertid en rekke behandlinger eksisterer. Hvis kviser øker hos kvinner umiddelbart før menstruasjonssyklusen, kan kvinner bruker p-piller eller andre hormoner for å hjelpe.

Eksem og kviser

Det finnes ingen kjent behandling for eksem, og dermed leger har en tendens til å konsentrere seg om å lindre symptomer. Både eksem og kviser kan stamme fra en matrise av årsaker og krever flere forskjellige behandlinger. Det er flere antibiotika og steroider tilgjengelig for eksem, men lider av både eksem og kviser bør søke lege før du tar medisiner eller blande medisiner for å behandle både symptomene.

Behandling tips

Tørr og irritert hud kan forverre eksem og kviser. Faktisk begge forholdene ofte resultere i tørrhet og irritasjon, slik eksem kan forårsake kviser og vice versa. Det finnes måter, men å lindre symptomene på akne og eksem. Lider bør bruke en mild hudrensingsprodukt, og fukte en eller to ganger om dagen. Unngå såper og sterke vaskemidler, da disse kan over-tørke ut huden og forverre eksem og akne. Cetaphil er en populær og mild rensemelk, men det er viktig å finne den rengjøringsmiddel som fungerer for den enkelte - være oppmerksom på at begreper som "allergivennlige" og "lege testet" er ikke regulert, og det er ingen bevis for at disse produktene er noe mer effektive enn andre.

Når du velger fuktighetskrem, velger en ikke-comedogenic fuktighetskrem. Dette betyr at fuktighetskrem ikke tetter porene - tross alt, tilstoppede porer forårsake kviser. Konsekvent vedlikehold og omsorg for huden er sentralt for enhver behandling av enten eksem eller kviser.