Digidexo.com

Hvordan dekke mangler tenner i munnen

Hvordan dekke mangler tenner i munnen


Å ha et gapende hull i munnen der en tann eller tenner skal være er ikke hyggelig. Manglende tenner kan alvorlig påvirke hvordan du ser ut, ofte til det verre. Eventuelle manglende tenner du har påvirker hvordan tennene slot sammen når du bite ned på mat. Manglende tenner kan føre til mat for å bli fanget i områder, som kan føre til tannråte og tannkjøttsykdom. Fra en kosmetisk vinkel, er det flere måter du kan kompensere for manglende tenner, alt fra kroner til partielle proteser eller et komplett sett av proteser.

Bruksanvisning

•  Sett i en fast delvis protese, som er kjent som en bro. En bro over gapet dekker opp i munnen til venstre med en eller flere tenner ved å skape en "bro" mellom de eksisterende tenner. Denne type bro er limt inn i munnen med dentalsement, mens en fjernbar bro kan fjernes av brukeren.

Sett en caps eller en krone. Caps er det beste alternativet for å dekke hull i tennene når en del av tannen mangler, fordi de kan monteres på de delvise restene av en tann. De er også nyttige for å avstive en eksisterende fylling når tannen som omgir fyllingen er nesten borte.

Bruk et sett med proteser. Dette er den beste løsningen hvis du mangler flere tenner og ønsker å dekke den resulterende gap. Det er delvis og full proteser. Partielle proteser er montert på en plast eller metallplate eller et rammeverk som er stukket inn i munnen, og holdes på plass med klips. Full proteser er utslitt når ingen tenner igjen i enten øvre eller nedre kjeve. Øvre full proteser sug på din gane å holde på plass. Hvis du gjør bære proteser, sørg for å rengjøre dem etter hvert måltid, ved hjelp av såpe eller en protese renere og en myk tannbørste.