Digidexo.com

Spesiell diett for GERD

GERD står for gastroøsofageal reflukssykdom, og det er kjent ved sitt primære symptom, som er halsbrann. GERD oppstår når den nedre esophageal sphincter (LES) muskel slapper av, slik at syre til å flykte inn i spiserøret. Ifølge National Institute for Digestive and Diabetes og nyresykdommer, kan dette føre til esophageal skader og øsofagitt. Bidra til å redusere symptomer på GERD ved å gjøre noen endringer i kostholdet.

Hva du skal unngå

En spesiell diett for GERD er mer om hva du la ut enn hva du skal sette inn. Som nevnt ovenfor, vil syren inn i spiserøret gjennom LES når det er avslappet, så en av de første kosttilskudd tiltak er å unngå matvarer som vil ha en avslapning virkning på muskel. Ifølge Jackson Siegelbaum Gastroenterology i Pennsylvania, LES-irriterende matvarer inneholder visse frukter og fruktjuice som appelsin, grapefrukt, ananas og tomat. Kaffe, te og andre koffeinholdige drikker, som brus, kan også irritere nedre spiserør.

McKinley Health Center ved University of Illinois forklarer at det også er visse matvarer som kan føre til at LES å slappe av og mister trykket, noe som gjør at syre til å sikkerhetskopiere og forsinker tømming av magesekken. Disse matvarer for å unngå er fet mat, stekt mat, hvitløk og løk, krydret mat, alkohol, peppermynte og tomat produkter som sauser.

Sjokolade inneholder en forbindelse som kalles metylxantin, som MHC forklarer slapper glatte muskler, som gjør det har evnen til å redusere trykket av LES. Sjokolade bør også unngås.

Et interessant faktum er en studie publisert i august 2006 utgaven av "Digestive Diseases and Sciences" som fant at etter en low-carb diett lettet GERD og dens symptomer. Prøv å redusere inntaket av brød, pasta og andre karbohydrater for å se om det hjelper lindre symptomene for deg også.