Digidexo.com

Forstørret lever symptomer hos barn

En forstørret lever --- også kjent som hepatomegaly --- er et tegn på leversvikt. Mens hepatomegali seg selv ikke er en sykdom, er en forstørret lever et symptom på en sykdom som påvirker leveren negativt, slik som hepatitt og leverkreft. Tilstanden kan ramme barn så vel som voksne.

Identifikasjon

Leveren utfører mange komplekse handlinger, men de viktigste er å filtrere blodet, lage galle, produksjon protein og fjerne giftstoffer fra kroppen.

Symptomer

En lever som er litt forstørret gir ofte ingen symptomer. Som leveren fortsetter å utvides, vil barnet begynne å føle "full" hele tiden, erfaringer magesmerter, og viser gulfarging av hud og øyne, også kjent som gulsott.

Årsaker

En leveren blir større som det blir betent fra sykdom. Hos barn, forstørret lever ofte et resultat av hepatitt eller hepatoblastoma, en leverkreft som rammer spedbarn og barn. Som lever funksjoner begynner å svikte, symptomer på leversvikt som gulsott vises.

Løsning

Behandling av underliggende sykdom også reparerer skadet leveren, som ofte kan reparere seg selv. I de aller verste tilfellene, for eksempel med alvorlig kronisk hepatitt B, kan barnet kreve en levertransplantasjon.

Forebygging

Fordi hepatitt er en stor, forebygges årsaken til leversykdom hos barn, bør foreldrene sørge for at barna vasker hendene grundig og ofte.