Digidexo.com

Hvordan virker en bendelorm Eat?

Hva er en bendelorm?

Bendelorm er parasitter, også kalt cestoder, som kommer fra rå eller kokt mat og lever i tarmen hos sin vert. En bendelorm er en lang orm, bestående av et hode, en hals og segmenter kalt strobila. Størrelsen på en voksen orm kan variere fra liten til flere meter lange. Bendelorm har ikke øyne, ører, nese, munn eller tenner, men fester seg til tarmveggen for å få mat og til å reprodusere.

Hvordan virker en bendelorm Eat?

Siden en bendelorm ikke har en munn, hvordan kan det spise? Bendelorm er laget nesten utelukkende av reproduktive strukturer og et hode eller scolex for vedlegg. En bendelorm spiser ved å absorbere predigested mat og næringsstoffer fra tarminnholdet av sin vert gjennom sin ytre dekker eller tegument. Tegument gir en stor overflate for absorpsjon og hindrer ormen fra å bli fordøyd av sin vert.

Fakta om Bendelorm

Det finnes flere forskjellige arter av bendelorm, og nesten alle av dem bor i tarmen hos sin vert, hovedsakelig et dyr med ryggrad. Kun voksne ormer lever i tarmen. De fleste intestinal bendelorm forårsake svært få symptomer eller helseproblemer. Yngre bendelorm og larveformer bor i andre dyr og finnes vanligvis i vev eller kroppens hulrom. Livsløpet til en bendelorm er svært komplisert og krever spesifikke forhold. De fleste bendelorm kan ikke fullføre hele sin livssyklus i en enkelt vert.