Digidexo.com

Hva slags mat inneholder hydrogenert olje?

Hva slags mat inneholder hydrogenert olje?


Hydrogenerte oljer eller vegetabilske oljer behandlet for å være mer solid, er vanlig i en rekke matvarer. Mens vegetabilske oljer er vanligvis ganske hjerte-sunn, har innvirkning på hydrogeneringsprosessen deres sammensetning, skaper trans-fettsyrer. Disse trans-fett kan øke LDL (dårlig) kolesterol i blodet og redusere HDL (bra) kolesterol nivåer. Å vite hva slags mat vil trolig inneholde hydrogenert oljer kan hjelpe forbrukerne ta sunnere valg.

Margarin

Margarin, forkorting og andre faste fettprodukter produsert fra vegetabilske oljer inneholder betydelige mengder hydrogenerte oljer. Noen sprer og margariner inneholder lavere nivåer av hydrogenert fett, men det er viktig å lese etiketter for å være sikker. I USA må alle produktene vise sin mettet fett innhold på Ernæring Fakta etiketten.

Bakevarer

Mange kommersielle bakevarer, inkludert kaker, kjeks, brød og tortillas, inneholder hydrogenerte oljer. Disse fett gir en bedre konsistens og lar de bakte varer lenger enn til å holde flytende vegetabilske oljer. I motsetning til faste animalsk fett, som smør, talg og smult, er de trygge for konsum av veganere og folk som holder seg til religiøse kosttilskudd lover. Imidlertid kan hydrogenert fett som brukes i bakevarer fortsatt ha en skadelig effekt på blodsukkernivået.

Non-Meieriprodukter

Produkter som ikke-meieri pisket topping, kommersielle glasurer og ikke-meieri Creamer få sine fatty føler fra hydrogenerte oljer. Nettstedet 3fatchicks.com anbefaler å erstatte disse produktene med ikke-hydrogenerte alternativer. Noen veganer ikke-meieriprodukter inneholder ingen hydrogenerte oljer, men har en lignende smak til det av sine mindre sunne fettere.

Peanut Butter

De fleste kommersielle peanøttsmør merker inneholder hydrogenert oljer for å hindre separasjon i glasset. Naturlige merker, slipe-din-egen, og peanøttsmør bakken i butikken er mindre sannsynlig å inneholde hydrogenert fett. Generelt, hvis oljen har en tendens til å skille ut av peanøttsmør, det er fri fra disse prosesserte oljer.

Ice Cream

Mange iskrem også inneholde transfett å forbedre sin munn-følelse. Hydrogenert fett kan finnes ikke bare i iskrem seg selv, men også i noen tillegg den inneholder, for eksempel sjokolade candies. Vær nøye med å lese ingredienser for alle komponenter i iskrem før du kjøper.