Digidexo.com

Søtningsmiddel Bytter

Søtningsmiddel Bytter


Som Amerika kjemper en voksende fedmeepidemien, har mange Livsnytere begynt å utforske alternativer til sukker som gir en søt smak uten den høye kalori teller. En rekke kunstige søtstoffer har funnet veien til middagsbordet, men disse søtstoffer bare forsterke et allerede stort utvalg av tilgjengelige søtningsmidler.

Aspartam

Denne kunstig søtningsmiddel, som vanligvis anvendes som et søtningsmiddel i diettdrikkevarer og tyggegummi, gir et nivå søtningsstoffer som kan nå en potens, i henhold til helse og diett nettside HealthMad.com, 200 ganger den for naturlig sukker. Vanligvis markedsføres under merkenavn som Nutra Sweet and Equal, gir denne kjemiske søtningsmiddel en lav-kalori økning i fravær av sukker. Selv om aspartam har blitt gjenstand for mange urbane legender, den har fått FDA-godkjenning og er trygg for generell bruk. Ifølge Mayo Clinic, bare de som lider av en sjelden arvelig sykdom som kalles fenylketonuri (PKU) bør unngå dette søtningsmiddel.

Sakkarin

En annen kjemisk sukker erstatning som dukket opp for å fremtredende på 1980-tallet, ofte vises sakkarin etter merkenavn som NECTA søte, søte Thin and Sweet 'N Low. Vanligvis brukes på bordplater i restauranter, som en drink tilsetningsstoff og i ulike syltetøy, kan denne kunstige søtningsmiddel gir en søtningsstoffer potens opp til 700 ganger større enn naturlig sukker. Ifølge Mayo Clinic, betyr sakkarin vanligvis ikke bidra til noen store helsemessige bekymringer.

Sukralose

Denne kraftige kunstig søtningsmiddel, med potens 600 ganger større enn naturlig sukker, har fått bred aksept i en rekke applikasjoner som spenner fra drinker og tyggegummi til frosne desserter og gelatins. Markedsført under merkenavnet Splenda, vises dette søtningsmiddel noen ganger også på bordplater og i kjøkkenskap. Som andre kunstige søtningsmidler, ifølge Mayo Clinic, har sukralose fått FDA-godkjenning og er vanligvis trygt for generell bruk.

Xylitol

Dette naturlig forekommende sukker, tatt fra saft av bjørketreet, tjener til å blidgjøre drikkevarer og bakevarer uten bruk av høyere kalori fruktose eller rørsukker. Lav glykemisk og generelt sunt, ifølge FamilyEducation.com, kan xylitol bidra til å øke helsen til bein og kjempe tannråte. Når konsumert i overkant, skjønt, kan det føre til bivirkninger som diaré og generelt ubehag i magen.

Honey

Selv om forbrukerne kan finne kunstige søtstoffer lett oppnåelig på restauranter og dagligvarebutikker, kan et naturlig søtningsmiddel som honning gir samme effekt uten de potensielle helsemessige bekymringer av lab-laget kjemikalier. Ifølge helsedelen av FamilyEducation.com, honning som rød kløver honning og appelsinblomst honning gir en søtningsstoffer effekt med lav glykemisk indeks. Til tross for den organiske natur honning, fortsatt bærer det et høyt kalori teller og brukere bør forbruker det i moderate mengder.