Digidexo.com

Den beste kinesisk Diet

Kinesisk mat har fått et dårlig rykte i USA. Dette er i stor grad basert på de sukkerholdige, salt og fet faux-kinesisk retter på hvilke amerikanske diners overindulge på billige buffet restauranter. Men den tradisjonelle kinesiske kostholdet, en som er sterkt avhengig av lav-kalori supper og sunne grønnsaker, er både hjerte-sunt og næringsrike.

Tungt på grønnsaker

I sin bok, "Hvorfor kineserne ikke telle kalorier," forfatteren Lorraine Clissold skriver at den tradisjonelle kinesiske kostholdet stoler mer på grønnsaker enn på tykke seig sauser og fettstoffer biff. Kinesiske diners tendens til å vise grønnsaker som hovedrett, ikke bare som en siderett, skriver Clissold. Dette passer inn med de kostanbefalinger av US Department of Agriculture; USA næringspyramiden anbefaler at folk spiser mer grønnsaker enn noen annen type mat gruppe. Grønnsaker er en viktig del av enhver diett fordi de fyller opp folk uten å legge usunn sukker eller fett til kostholdet, samtidig som det gir fiber og næringsstoffer.

Start med en suppe

Clissold anbefaler at amerikanske diners følge tradisjonen med den kinesiske når det gjelder suppe: De fleste måltider i Kina starter med en første kurset av en vassen suppe. Dette hjelper diners fylle opp før hovedretten begynner, og bidrar til å hindre overspising. En populær kinesisk suppe som passer regningen som lav-kalori er miso suppe. Denne suppen mix er tilgjengelig i de fleste dagligvarebutikker. Kineserne faktisk tar i mange flere av sine kalorier i flytende form enn gjør amerikanske statsborgere, sier Clissold. Dette er en av grunnene til at så få mennesker som følger den tradisjonelle kinesiske kostholdet spise så ofte som amerikanerne gjør.

Rice er ikke dårlig

Den tradisjonelle kinesiske kostholdet er tung i ris. Dette, som det første kurset av suppe, hjelper fylle opp kinesiske diners, og hindrer dem fra overspising fet mat. Rice kan være å fylle, men det er lite fett og høy i fiber og andre næringsstoffer. Det er bedre å spise litt for mye ris enn det er å ta en annen håndfull pommes frites.

Cap det med grønn te

Innbyggere i Kina bruker mye grønn te. Clissold skriver at dette er en annen grunn til at den tradisjonelle kinesiske kostholdet er så sunt. Grønn te ikke bare lindrer sult smerter, det hjelper også folk fordøye sine matvarer mer effektivt.