Digidexo.com

Slik finner du ut om du har kronisk neseblødning

Neseblødning kan oppstå på grunn av traumer, blåser nesen med makt eller som et resultat av høyt blodtrykk. Til tider oppstår neseblødning spontant. Neseblod er vanlig i vintermånedene på grunn av den tørre luften når varmen er alltid på i hjemmet. Folk som bor i tørre klima områder kan også lider av denne tilstanden oftere. Air condition kan også føre til nesegangene å tørke ut og blødning fra nesen kan forekomme. Forkjølelse og allergi kan også produsere lignende resultater.

Slik finner du ut om du har kronisk neseblødning

Slik finner du ut om du har kronisk neseblødning

avgjøre om du lider av kronisk neseblod, avhenger i stor grad på hyppigheten av neseblod og det tidsrom som de har funnet sted. Kronisk neseblødning kan forekomme spontant 3 til 4 ganger i uken over et tidsrom.

Bruk en penn og blokk for å skrive ned frekvensen av hver neseblødning og hvor lenge symptomene sist. Ta denne listen med legen din.

Legen din bør være i stand til å fastslå den underliggende årsaken. Hvis en underliggende årsak som hypertensjon eksisterer, kan medisiner være foreskrevet for å behandle tilstanden. Hvis ingen underliggende årsaken er funnet, kan livsstil justeringer redusere hyppigheten av kroniske neseblod.

Hint

  • Bruk en luftfukter på soverommet for å holde luften fuktig.
  • Hold varme og air conditioner innstillinger på et behagelig nivå i stedet for varm eller kald.
  • Bruk kjøleelementer for å stoppe blødningen.
  • Vippe hodet forover og klemme den myke delen av nesen til blødningen stopper.
  • Hvis blødningen ikke stopper innen 15 minutter Oppsøk lege.
  • Hvis du lider av kronisk og alvorlig neseblødning det kan være forårsaket av en underliggende helsetilstand. Se en lege.