Digidexo.com

Hvordan ta vare på Ringorm

Ringorm er en infeksjon forårsaket av en sopp, karakterisert ved ring-formet eller en sirkulær lesjoner med en hevet kant rundt hele lesjon. Lesjoner kan være tørr, skjellete, fuktig og crusted. Ulike arter av ringorm påvirker kroppen, hodebunnen, lysken eller føtter (fotsopp), og behandling varierer mellom typer.

Hvordan ta vare på Ringorm

Behandling

•  Grundig daglig bading med såpe og vann for å fjerne skorper og skorpe er nødvendig. Effektiv for alle ringorm arter.

Alt som kommer i kontakt med infisert hud, for eksempel håndklær, sengetøy, skjorter, bukser, luer / hatter og sokker, må renses i varmt vann.

Treat ringorm i føtter, lyske og kropp med aktuelle anti-fungals. Mikonazol, klotrimazol, ketokonazol, terbinafin, ciclopirox og ciclopirox er effektive medisiner. Hvilken som helst av disse kan anvendes på små lesjoner. Dersom infeksjonen er alvorlig og lesjoner er store, bruker oral anti-fungals. Se legen din, som han vil bestemme hvordan å medisinere infeksjonen.

lesjoner i hodebunnen bør behandles med oral anti-fungals medisiner bare. Oral medisiner som griseofulvin, terbinafin, og itrakonazol er effektive i behandling av alle arter av ringorm, og er foreskrevet for milde til alvorlige tilfeller.