Digidexo.com

Vekttap fordelene med olivenolje

Vekttap fordelene med olivenolje


Har du noen gang hørt om en sunt fett? Mens folk flest er bare kjent med mettet og trans fett, er det noen fettstoffer som anses som sunt og selv anbefalt som en del av et sunt kosthold. Blant den lille gruppen av sunt fett er olivenolje. 120 kalorier per spiseskje, olivenolje er en enumettet fett som inneholder polyfenoler og antioksidanter sammen med andre vitaminer. Denne sunt fett sies å være bra for hjertet og kan hjelpe deg å opprettholde en sunn vekt.

Historie

Folket i Middelhavsregionen har hatt legge olivenolje til sine måltider i tusenvis av år, og dette er en av de viktigste faktorene som førte forskerne til å tro at folk i denne regionen har lengre livslengde og lavere risiko for hjertesykdom. Som et resultat av denne forskningen, Verdens helseorganisasjon publiserte informasjon om de helsemessige fordelene ved Middelhavet diett i 1993 Siden den gang har middelhavsdietten blitt en populær diett i USA, noe som resulterer i en betydelig økning i etterspørselen av oliven olje. Faktisk økningen av olivenolje forbruk i USA førte til Food and Drug Administration (FDA) til å forske på de helsemessige fordelene av olivenolje. I 2004 FDA ga olivenolje produsenter tillatelse til å skrive ut mat etiketter som sier at noen vitenskapelige bevis antyder at det å spise 2 ss. olivenolje hver dag kan redusere risikoen for hjertesykdom, så lenge det erstatter mettet fett uten å øke kaloriinntaket i en persons daglige kosthold. I dag, er olivenolje en viktig del av populære vekttap dietter inkludert Sonoma diett og Shangri-La kosthold.

Funksjon

Ofte brukt til å forberede middelhavsretter, er extra virgin olivenolje helles over salatgrønnsaker, grønnsaker, pasta og brød å forbedre smaken i disse matvarene og som en sunnere erstatning for smør. Olivenolje kan også brukes til å steke matvarer, men det er viktig å huske på at olivenolje har en langsom røykerom punkt (opp til 400 grader C), noe som kan føre til at olivenolje mister sin smak og skade kokekar hvis den er overopphetet. Selv om det sjeldent brukt for baking, olivenolje kan også brukes som et sunt alternativ til vegetabilsk olje i kaker og andre bakervarer.

Typer

Mayor av ulike olivenoljer tilgjengelig på dagligvarer butikker i dag, velge en olivenolje kan være forvirrende. Når det gjelder å velge riktig type olivenolje å bruke, må du huske på at det er tre grunnleggende typer olivenolje. Olivenolje er delt opp i tre kategorier basert på surhetsgraden nivået av olje og hvor oljen blir produsert. Extra virgin olivenolje, mest kjent som EVOO, anses å være den beste typen olivenolje å bruke på salater og legger smak til kokte grønnsaker og brød. Med et lavt syrenivå på opp til 1 prosent, er extra virgin olivenolje produsert fra første pressing prosess som ikke inkluderer noen annen type raffinering. Virgin olivenolje er også ansett å være en av de beste typer olivenolje å bruke. Det fremstilles på samme måte som olivenolje er gjort, men har et syrenivå på opp til 2 prosent. Pure olivenolje er forskjellig fra ekstra virgin og olivenolje ved at det er en blanding av raffinerte olje og olivenolje. Ren olivenolje er vanligvis ikke så dyr som extra virgin olivenolje, og det er bedre å bruke denne type olje til sauté matvarer.

Fordeler

Olivenolje har vist seg å være svært gunstig for helsen. Olivenolje er ikke bare består av 75 prosent enumettet fett, som er blitt kjent for å redusere dårlig kolesterol (LDL), men det inneholder også polyfenoler, som kan redusere risikoen for hjertesykdommer. I tillegg rapporterte forskning i en utgave 2005 av Annals of Oncology identifisert oljesyre finnes i olivenolje som en brystkreft-hemmer. Oljesyre har også blitt identifisert som en appetitt suppressor på grunn av sin evne til å produsere oleoylethanolamide (OEA), som sender en melding til hjernen at magen er full.

Funksjoner

Mens olivenolje har en fet substans, er det virkelig ikke olje. Olivenolje er saften fra olivenfrukten, som er nok derfor det er mye sunnere enn andre matoljer og er mer lik vin i form av ulike typer olivenoljer som selges. Faktisk har hver olivenolje tilgjengelig på markedet sin egen distinkte smak på grunn av mangfoldet av oliven som er dyrket og på hvilke måter olivenolje er høstet og produsert. Varierer i smak fra sterk og pepper til fruktig og lett, olivenolje du velger å bruke vil svært mye avhenge av hva smaksløkene foretrekker. Olivenolje kan også brukes om igjen flere ganger i motsetning til andre matoljer. Bortsett fra dens hjerte sunne komponenter, er olivenolje også antas å ha hud helbredende evner på grunn av antioksidanter og naturlige kremer den inneholder.