Digidexo.com

Er det normalt for en baby å ha Smelly Gas?

Er det normalt for en baby å ha Smelly Gas?


Nyfødte babyer har normalt den fantastiske nye baby lukt. Men som babyer modne, kan gassen sin produsere noen sterke aromaer. I de fleste tilfeller er illeluktende gass ingen grunn til bekymring.

Gasslukt Årsaker

Gassen består av ulike gasser, hvorav de fleste er luktfri. Imidlertid kan bakterier som naturlig foreligger i tykktarmen frigjøre gass som inneholder svovel, som produserer en dårlig lukt. Dette skjer når bakterier bryter ned karbohydrater som ikke ble fullt fordøyes i tynntarmen.

Gassproduserende matvarer

Foods som produserer dårlig gass i én person kan ikke påvirke en annen. Som en baby begynner å spise fast føde, kan foreldrene merke at visse matvarer føre til mer gass enn andre. Matvarer som ofte produserer ubehagelig luktende gass inkluderer melkeprodukter, bønner, brokkoli, fersken, pærer, epler, kli, brus og fruktjuice.

Matintoleranse

Ifølge Texas Children 's Pediatric Association, er illeluktende gass ofte forårsaket av en mat intoleranse, for eksempel laktoseintoleranse. Bakteriene i kolon omdanner ufordøyd substans inn i gassen.

Tips

The National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer antyder spiller inn en matdagbok for å identifisere matvarer som utløser gass.

Forsiktig

Stygg luktende gass kan være et tegn på en alvorlig helsetilstand. Hvis en baby ikke opp i vekt eller går løs avføring i mer enn syv dager, ta kontakt med en barnelege.