Digidexo.com

Hvordan komme over kjertelfeber

Hvordan komme over kjertelfeber


Den vanlige smittsomt virus som kalles kjertelfeber er også kjent som Mono, mononukleose, kyssesyken eller EBV mononukleose. Lymfekjertelbetennelse spres hovedsakelig gjennom spytt, og dermed "kyssesyken" kallenavn. De vanligste former for overføring inkluderer kyssing og delte drikker, tannbørster eller kjøkkenutstyr.
Det finnes ingen spesifikk kur eller behandling for glandular feber. I de fleste tilfeller viruset vil passere med hvile og hjemmetjenester. De mest alvorlige symptomer på lymfekjertelbetennelse vare noen uker på de fleste, men tretthet kan somle i månedsvis. Utvinning fra lymfekjertelbetennelse kan bli hjulpet ved å betale oppmerksomhet til symptomer og tiltak for å støtte kroppen som den bekjemper viruset.

Hvordan komme over kjertelfeber

lindre ubehaget av feber med medisiner som paracetamol eller ibuprofen. Bruk en lett teppe eller ark til å dekke og en kul kompress for å holde feberen ned.

berolige en sår hals med en varm salt-gurgle, hals spray og pastiller. Spise myk mat, selv om det er lite appetitt. Bruk en luftfukter for å holde miljøet fuktig.

•  Hold deg hydrert. Å ha en sår hals kan gjøre det ubehagelig å svelge, men det er viktig å drikke mye væske mens utvinne fra glandular feber. Dehydrering vil redusere gjenopprettingsprosessen og kan føre til uønskede komplikasjoner.

Fortsett å spise normalt så mye som mulig. Selv om det kan være lite eller ingen appetitt er det viktig å fortsette å ernære kroppen gjennom sykdom. Vurdere å legge flytende ernæringstilskudd i kosten hvis nødvendig.

Få tilstrekkelig hvile og minst 10 til 12 timer søvn hver natt. Ikke presse kroppen hvis følelsen utslitt eller trøtt. Sengeleie er viktig for utvinning fra glandular feber. Enkeltpersoner må ofte ta lengre tidsrom fri fra skolen eller arbeid for å komme seg fra sykdommen.

Hint

  • Vurdere å ta et vitamintilskudd for å støtte immunforsvaret under gjenopprettingsprosessen. Øke forbruket av matvarer som inneholder vitamin C og sink for å hjelpe til med healing og lindre sår hals symptomer. Ikke press deg selv til å gjøre mer enn du er fysisk i stand til under utvinning. Tretthet og utmattelse er kroppens måte å indikere at den trenger hvile for å utføre arbeidet med bekjempelse av viruset.
  • Ikke behandle feber med aspirin. Aspirin kan forårsake Reyes syndrom, en sjelden, men farlig sykdom. Unngå kontakt med sport og fysiske belastninger i seks til åtte uker etter sykdommen. Lymfekjertelbetennelse kan føre til at leveren og milten som skal forstørres å sette en på et høyere risiko for skade på indre organer. Se en lege hvis det er et alvorlig sår hals eller en topp i feber. Strep hals, en vanlig komplikasjon ved lymfekjertelbetennelse, må behandles med antibiotika.