Digidexo.com

Rotavirus i babyer

Rotavirus er en svært vanlig infeksjon som de fleste barn vil kontrakten etter alder 3, ifølge Mayo Clinic. Selv om det kan vanligvis behandles hjemme, rotavirus tidvis resulterer i alvorlige komplikasjoner som krever sykehusinnleggelse, slik at foreldrene trenger å vite hvordan å behandle dette vanlig virus.

Spread

Ifølge Kidshealth, er rotavirus svært smittsom og er mest vanlig i løpet av vinteren og våren. Viruset finnes i avføringen fra smittede personer og spres gjennom hånd-til-munn kontakt.

Symptomer

Babyer med rotavirus vanligvis opplever feber, diaré og oppkast. Små babyer er spesielt utsatt for farene ved feber og dehydrering på grunn av diaré, så ring din lege for råd hvis du tror barnet ditt har rotavirus.

Behandling

Legen vil anbefale behandling for babyens sykdom; Dette inkluderer vanligvis rikelig med væske og hyppige sykepleie for morsmelk.

Komplikasjoner

Hvis diaré resulterer i dehydrering, kan barnet ditt trenger intravenøs væskebehandling på et sykehus, så hold legen din godt informert om barnets tilstand.

Forebygging

Vaksine mot rotavirus kalt Rotarix og RotaTeq er nå tilgjengelig og anbefalt av American Academy of Pediatrics. RotaTeq kan hindre at opptil 75 prosent av rotavirusinfeksjoner, ifølge Kidshealth.