Digidexo.com

Symptomer på meningokokk septikemi

Meningokokksykdom er en sjelden og alvorlig sykdom som kan vises som hjernehinnebetennelse, blodforgiftning eller begge deler. Meningitt er en betennelse i beskyttende membraner rundt hjernen og ryggmargen, mens sepsis er blodforgiftning.

Første symptomene

Meningokokk septikemi har noen forskjellige symptomer fra hjernehinnebetennelse, som typisk forårsaker symptomer på høy feber, hodepine og stiv nakke. Meningokokk septikemi begynner med influensalignende symptomer på feber og frysninger, muskelsmerter, uvelhet og kvalme.

Progressive Symptomer

Symptomene utvikle seg raskt i forhold til influensa. Personens feber pigger, og han frysninger og svette. Han opplever magesmerter, diaré og oppkast. Leddene kan bli hovne og dette fører til problemer med å gå.

Andre mulige symptomer

Andre mulige meningokokk septicemia symptomer som forvirring, slapphet, tretthet, rask pust og rask hjerterytme, en oppsvulmet utseende og en blek eller grå hudfarge.

Symptomer hos spedbarn

Babyer kan ha ulike symptomer. Babyen kan nekte å spise, misliker å bli holdt, være mindre aktiv og vanskelig å våkne opp, og stønne, gråte eller sutre med en høy pitch.

Utslett

Personer med meningokokk sepsis utvikler ofte et utslett etter at de fleste av de andre symptomene oppstår. Utslettet kan begynne som en rosa, lilla eller rød flekk og utvikle seg til større områder av røde, lilla eller brunaktige flekker eller blåmerke-lignende flekker.