Digidexo.com

Hvordan spise sunt på et lavt budsjett

Spise et sunt kosthold er målet for mange mennesker. Om vedtaket er kommet på grunn av dagens helseproblemer eller for forebyggende tiltak, bør et lavt budsjett ikke stoppe deg fra å nå målet ditt. Mens det kan være vanskelig å spise sunt på et lavt budsjett, vil fordelene med et sunt kosthold oppveier den ekstra innsatsen. Slutte å klage om budsjettet og lære å innlemme sunn mat i din eksisterende økonomiske situasjon.

Hvordan spise sunt på et lavt budsjett

•  Bestem ditt budsjett. I stedet for å klage på hans mangel på kontanter, etablere hvor mye penger du faktisk har tilgjengelig til å bruke på sunn mat. Lag et budsjett jevnlig siden andre finansielle forpliktelser i livet ditt kan svinge. Å vite din baseline vil hjelpe deg å danne realistiske måltid forventninger.

Shop rundt etter gode kjøp. Prisene varierer mellom butikkjeder samt de samme butikkene innen ulike nabolag. Du kan finne som er mer gunstig å kjøpe enkelte varianter eller merker av mat over flere butikker for å finne den beste verdien. Grundig søke annonse rundskriv å gjøre oppmerksom på kommende salg. Dra nytte av butikk initiert besparelser inkludert dobbel kupongen dager eller tidlig-bird tilbud. Søk på nettet for å finne lagt avtaler og kuponger. Finn tilbud på råvarer, kjøtt og brød nærmer seg utløpsdato.

Planlegg måltidene. Spontane utgifter kan utvide din waistline samt budsjettet. Kartlegg hva måltider og snacks du vil spise for å hjelpe deg å spare de pengene du har. Skriv ned dine måltidsforslag for å sikre hver matvaregruppe er korrekt representert. Beregn dine ernæringsmessige behov ved å vurdere din nåværende sykdomstilstand, alder og generelle aktivitetsnivå. Rådfør deg med lege eller ernæringsfysiolog for individualiserte anbefalinger.

Besøk din lokale Bondens marked. Siden produktene er dyrket lokalt, skal du ikke betale kostnadene forbundet med frakt eller out-of-sesongen økende. Velg fra et bredt utvalg av kjøtt og produsere for å legge til din diett. Ofre en lørdag morgen for å hente hjem helsekost for minimal kostnad. Lag en liste over de produkter og dagens prising for fremtidig referanse.

Tilbered dine måltider hjemme. Selv om mat laget på din favoritt restaurant kan være sunt, pådra deg ekstra kostnader til å betale for bekvemmeligheten av ikke å måtte forberede den. Tørk støvet av kjøkkenutstyr og hente en kokebok for å spare penger. Invester i sunn matlaging hjelpere som bøker og instruksjonsvideoer for å beef opp dine kokkekunnskaper. Eksperimenter med ferske ingredienser for å lage din egen sunne favoritter.

Hint

  • Tenk å vokse en hage å ha tilgang til dine favoritt ingredienser.
  • Unngå å snu nesen opp på frukt og grønnsaker før du prøver dem.