Digidexo.com

Medisiner for å slutte å røyke

Ifølge drugs.com, 46 prosent av folk i USA som røyker prøver å slutte hvert år, og bare 10 prosent oppnå kortsiktig suksess. Bare 5 prosent slutte for godt på egenhånd. Dine sjanser for å slutte å røyke er større ved hjelp av reseptbelagte eller reseptfrie legemidler, avhengig av hvilken legen anbefaler.

Chantix

Chantix er en resept oral medisin som ble sluppet på markedet i mai 2006 Den blokkerer de positive effektene som nikotin har på hjernen din. I stedet, det hjelper hjernen utgivelsen et hormon som heter dopamin, som bidrar til å lindre abstinenssymptomer. Hvis du tilbakefall og har en sigarett mens du tar Chantix, vil du finne sigaretter å være mindre behagelige. Ifølge Mayo Clinic, ta deg Chantix en uke før avslutte dagen, og daglig i opptil 12 uker etter. Du vil ta Chantix en gang om dagen for å starte, og deretter gradvis opp til to ganger om dagen. Avhengig av din fremgang, kan legen forskrive Chantix for 12 flere uker. Bivirkninger inkluderer kvalme, søvnløshet, mareritt, hodepine og endringer i appetitt.

Advarsel

Hvis legen anbefaler Chantix som metode for å slutte å røyke, sørg for å fortelle ham om du har en historie med mental sykdom, som denne medisinen kan føre til selvmordstanker. Også, Mayo Clinic sier at FDA advarer om at en mulig manglende evne til å betjene maskiner kan oppstå fra å ta Chantix. Også Drugs.com sier at Chantix kan utgjøre flere bivirkninger enn vi er klar over, som det er den nyeste av anti-røyke narkotika som i 2009.

Zyban

Zyban er en annen type reseptbelagte medisiner. Som Chantix, du tar det en uke før anslått dato for røykeslutt. Men ifølge Drugs.com, er Chantix 60 prosent mer vellykket enn Zyban. Likevel Nettstedet slår fast at du vil ha lignende slutte suksess til at av nikotinerstatnings narkotika. Bivirkninger inkluderer angst, munntørrhet, hodepine, søvnløshet og irritabilitet. I sjeldne tilfeller, krampeanfall oppstår.

Reseptfrie Nikotin Replacements

I motsetning Chantix og Zyban, begynner du å ta nikotinerstatnings medisiner på fastsatt dato for røykeslutt. De fungerer ved å gi kroppen din mindre nivåer av nikotin enn sigaretter, slik at du opplever færre abstinenssymptomer enn hvis du prøver å slutte alene. Eksempler på ikke-reseptbelagte nikotin erstatning legemidler inkluderer Nicoderm patcher og Nicorette tyggegummi. Bivirkninger av patcher inkluderer unormale drømmer, søvnløshet og hudreaksjoner. Nikotin tannkjøtt kan forårsake kjevesmerter.

Reseptbelagte Nikotin Replacements

Legen din kan velge en resept versjon av nikotinerstatnings narkotika, for eksempel Nicotrol nesespray eller inhalatorer. Disse medikamentene tas daglig i inntil seks måneder. Du kan oppleve nese irritasjon med slike nesespray.