Digidexo.com

Virkningene av kjemoterapi på graviditet

Graviditet bringer med seg mange spørsmål for kvinner, inkludert spørsmål knyttet til hvilke endringer du kan forvente til kroppen sin. For kvinner mot kreft, disse spørsmålene er svært alvorlig. Kvinner som er diagnostisert med kreft ønsker å vite alt om hvordan å bekjempe den ved hjelp av kjemoterapi behandlinger uten å bringe skade deres ufødte barn.

Risiko

Enhver kvinne som er gravid vender opp til en fem prosent sjanse for å føde et barn med en fødsel defekt. Kjemoterapi behandlinger under svangerskapet øke denne risikoen. Det er imidlertid ikke gitt at deres barn vil ha fødselsskader, faktisk noen kvinner som får kjemoterapi behandlinger føder helt friske babyer.

Første trimester

I første trimester av svangerskapet, er cellene i fosteret vokser raskt som babyens mange kroppsdeler er forming. Gjennomgår kjemoterapi behandlinger i løpet av denne tiden kan forårsake skade på celler, hindrer deres skikkelig divisjon og vekst.

Andre og tredje trimester

Kvinner som har kjemoterapi behandlinger i løpet av sine andre eller tredje trimester står overfor en lavere sjanse for å føde et barn med fødselsskader. Behandlinger på den tiden, men kan føre til en for tidlig fødsel. En annen mulig bivirkning av kjemoterapi behandlinger i løpet av denne tiden er å få barn født veier lite.

Ulike faktorer

Kjemoterapi behandlinger kan gis ved hjelp av en rekke ulike medisiner til gravide. Andre faktorer som påvirker gravide kvinner og deres behandlinger inkluderer mengden av ulike stoffer som er gitt, hvor lang tid administrere medikament, og på hvilket tidspunkt i svangerskapet narkotika er gitt.

Forsinkede reaksjoner

Babyer født sunt fra mødre som får kjemoterapi behandlinger har vanligvis ingen dvelende effekter. Selv om dagens forskning på dette området er begrenset, regelmessige besøk til lege for barnet er vanligvis den beste løpet av handlingen.

Fremtidige svangerskap

En kvinnes sjansene for å bli gravid igjen etter å ha mottatt kjemoterapi behandlinger er vanskelig å måle, men kan anslås ved å undersøke mange faktorer. Noen viktige faktorer omfatter den type stoff som brukes, og en kvinnens alder på tidspunktet for behandlingen. Muligheten til å ha et barn kan gå tilbake i måneder eller år, eller, dessverre, ikke i det hele tatt.

Amming

Amming ens baby er ofte en idyllisk bilde til kvinner. Ammende mødre kan danne et viktig bånd med barnet sitt og samtidig gi ham eller henne næringsstoffer for å hjelpe barnets vekst. Men hvis mor fikk kjemoterapi behandlinger mens gravide, ammende anbefales ikke. En av risikoene i ammer barnet etter kjemoterapi er mulig skade på barnets immunsystem.