Digidexo.com

Bivirkninger av Dostinex

Dostinex (kabergolin) er en reseptbelagte medisiner som brukes til å behandle tilstander som oppstår når kroppen produserer for mye av hormonet prolaktin. I noen tilfeller gir kroppen skytende prolaktin på grunn av en tumor eller tumor på hypofysen. Men årsaken skytende prolactin produksjon er noen ganger kjent. Dostinex kan også brukes for å stoppe kroppens produksjon av morsmelk, unntatt i de tilfeller umiddelbart etter fødsel. Andre bruksområder inkluderer behandling av pasienter med Parkinsons sykdom og kvinner som trenger å få sine hormonnivået justeres på grunn av ovarian sykdommer. Dostinex er vanligvis tas oralt to ganger ukentlig. I mange tilfeller vil legen din endre doseringsnivåene hver fjerde uke basert på resultatene av testene som bestemmer hvor mye prolaktin kroppen din produserer.

Milde bivirkninger

Noen personer som tar Dostinex rapport opplever bivirkninger, inkludert forstoppelse, dårlig fordøyelse, halsbrann, kvalme, brekninger, svimmelhet, hodepine, svakhet og tretthet. Hvis disse bivirkningene fortsatt mild, de er ikke grunn til bekymring, men pasientene bør informere legen sin dersom de blir belastende.

Alvorlige bivirkninger

I sjeldne tilfeller kan ta Dostinex gi alvorlige bivirkninger som kan indikere en mulig komplikasjon som krever medisinsk behandling. Slutte å ta medisinen, og varsle legen din umiddelbart hvis du opplever atferd endringer, inkludert aggresjon og økt seksuelle lyster; depresjon; forvirring; hallusinasjoner; mentale eller humør endringer; besvimelse; synsforstyrrelser; brystsmerter; kortpustethet; plutselig og uforklarlig vektøkning; en hoste; hevelse i hender eller føtter; eller uregelmessig hjerterytme.

Allergiske Reaksjoner

I sjeldne tilfeller mennesker kan ha en alvorlig allergisk reaksjon på Dostinex. Tegn og symptomer på en allergisk reaksjon inkluderer kortpustethet; tungpustethet; hevelse i lepper, tunge, munn eller ansikt; elveblest; alvorlig kløe; eller tetthet i brystet. En allergisk reaksjon bør betraktes som en medisinsk nødsituasjon fordi du kan gå inn i sjokk og mister bevisstheten. Ved en alvorlig allergisk reaksjon, oppsøke lege umiddelbart.

Advarsler

Dostinex er ikke trygt for personer med høyt blodtrykk som ikke er kontrollert av medisiner eller behandling; hjerteklaffproblemer; en historie med arrdannelse lidelser, spesielt av lungene, hjertet og magen; eller leverproblemer. Også folk som tidligere har hatt en allergisk reaksjon på medisiner som er klassifisert som ergotderivater bør ikke ta Dostinex fordi en annen alvorlig reaksjon kan forekomme.

Legemiddelinteraksjoner

Dostinex er kjent for å samhandle med andre legemidler som kan føre til skadelige reaksjoner eller øke sjansene for å oppleve plagsomme bivirkninger. Når tatt med makrolidantibiotika som klaritromycin, Dostinex brukere er mer sannsynlig å oppleve stoffets bivirkninger. Dessuten er Dostinex kjent for å være mindre effektive når pasienter er også å ta metoklopramid, butyrofenoner, fenotiaziner eller tioxantener.