Digidexo.com

Bivirkninger av Myelograms

En myelogram er en X-ray eksamen utført av en radiolog --- en lege opplært til å overvåke og tolke røntgenundersøkelser --- å oppdage misdannelser i ryggraden, spinalkanalen, eller blodårer som forsyner ryggmargen. De analyserte bilder og en signert rapport sendes til ens fastlege slik at den kan foreta en informert diagnose.

Prosedyre

En myelogram er en relativt trygg og smertefri prosedyre vanligvis utføres på poliklinisk basis. Ved hjelp av en kontrasterende fargestoff til å oppdage uregelmessigheter, gir denne prosessen en svært detaljert bilde av ryggmargen og kolonne. Den kan også brukes til å overvåke for infeksjon, tumorer, spinale lesjoner eller betennelse.

Symtoms

Pasienter som gjennomgår denne prosedyren vanligvis opplever ryggsmerter, svakhet eller vanskeligheter med normal dag-til-dag bevegelser.

Bivirkninger

Bivirkninger er vanligvis sjelden fra denne prosedyren. En hodepine som kan oppstå når pasienten står eller sitter oppreist kan avlastes med hvile og økt væskeinntak. Mer alvorlig hodepine kan trenge å bli behandlet med foreskrevet medisiner. RadiologyInfo.org rapporterer at hodepine ikke er tenkt å være en reaksjon på fargestoff, men snarere en forandring i fluidtrykk.

Bivirkninger

Bivirkninger av fargestoffet kan omfatte utslett, nysing, kvalme og kløe. Disse kan kreve behandling med medisiner. Blødning rundt nerverøttene, nerveskade, infeksjon eller inflammasjon kan også forekomme. Disse komplikasjonene er vurdert som svært sjeldne.

Mottakelighet

Pasienter med en historie med kroniske eller tilbakevendende hodepine er mer sannsynlig å utvikle en hodepine etter denne prosedyren. Andre faktorer kan innbefatte den type nål brukes og alder og kjønn av pasienten.