Digidexo.com

Dysenteri Årsaker og symptomer

Dysenteri er den medisinske termen for smittsomme blodig diaré. Denne tilstanden er mer vanlig i utviklingsland som har dårlige sanitærforhold. Hvis venstre ubehandlet, kan dysenteri være dødelig.

Amøbedysenteri

Amøbedysenteri er forårsaket av parasitten Entamoeba histolytica. Amøbisk dysenteri er mindre enn dødelig bakterietypen og har en tendens til å bli isolert til individer.

Basillær Dysenteri

Basillær dysenteri er forårsaket av bakterier, inkludert salmonella og Shigella. Basillær dysenteri er mye farligere enn amøbisk variasjon på grunn av sin evne til å spre seg gjennom hele befolkningen.

Sammentrekning

Folk får dysenteri ved å drikke vann som er forurenset av menneskelig avføring. Frukt og grønnsaker vaskes eller vokst med forurenset vann også kan forårsake infeksjon.

Symptomer

Foruten blodig diaré, folk med dysenteri også lider av magesmerter, frysninger, feber og vekttap. Folk vil basillær dysenteri vil også ha slim blandet med avføring.

Behandling

Det er viktig å rehydrere folk med dysenteri siden væsketap via blodig diaré kan være ekstreme. For bakteriell dysenteri, antibiotika er ofte brukt. Amøbedysenteri er behandlet med antimikrobielle stoffer som Flagyl, ofte brukt i kombinasjon med et annet medikament som diloxanide furoate å drepe parasitten.