Digidexo.com

Ikke Klor Alternativer til svømmebassenger

Ikke Klor Alternativer til svømmebassenger


Klor anvendes i svømmebassenger for å drepe bakterier, alger og andre mikroorganismer. Det er imidlertid ikke uten problemer. Klor reagerer med visse organiske materialer og forårsaker allergiske reaksjoner. Det fungerer best når pH-balansen i et basseng er på en optimal mengde.

Brom

Brom er brukt i massasje sentre og spas for sin toleranse for høye temperaturer og pH-verdier. Det har en kjemisk struktur tilsvarende klor, siden det tilhører den samme familie av kjemikalier. Brom anvendes som desinfeksjonsmiddel i bassenger som et klor erstatning.

Ifølge drikkevann og Helse - Volume 2, et tidsskrift utgitt av Assembly of Life Sciences (US) trygt drikkevann, er brom brukes for å hindre vekst av bakterier, alger og lukt i svømmebassenget vann. Brom oppløses tre ganger bedre på vann enn klor. Ingen skadelige gasser er nødvendig for sin produksjon. Brom binder seg ikke sterkt, noe som begrenser dens aktivitet i vann. Konsentrasjonen av rest etterlatt av brom desinfeksjonsmidler er lav og krever ikke separate stoffer som skal fjernes. Brom er tilgjengelig i form av tabletter og krever en bromgenerator (eller en brom spring) til å siphon brom i bassenget.

Persulfater

Persulfater (eller ikke-klor sjokk) er desinfiserende alternativer til klor som er effektive i å drepe skadelige bakterier. De er ikke bare effektiv i å drepe alger; persulfater 'sjokk' et basseng å bryte ned skadelige forurensninger og badegjester avfall (organisk avfall produsert av svette, for eksempel olje). Ikke klor sjokk brukes i spas og innendørs bassenger. Persulfater koste ca 40 prosent mer enn klor og større mengder av den måtte bli brukt. De er effektive i å bryte ned svømmebasseng forurensninger til mikroskopiske atomer, derfor fungere som en type kjemisk filter. Persulfater er tilgjengelige i posen form og som tabletter.

Kobber og sølv

Kobber og sølv er naturlig forekommende elementer som effektivt fjerner alger, bakterier og annet avfall fra svømmebassenget vann. Kobber er effektive i behandling av algene, men fjerner en uønsket rest etter fjerning av bakterielle forurensninger. I henhold til Encyclopedia of Chemical Technology: Kobberlegeringer til Destillasjon, kobber og sølv har vært brukt i århundrer for å hindre vekst av skjell og alger. Vikingene brukt kobber strenger på sine skip for å hindre marine arter fra å vokse på veggene i sine skip. Sølvmynter ble dyppet i vann for å forbedre vannkvaliteten. Kobber-sølvionisering er et populært alternativ for klordesinfeksjon i USA.