Digidexo.com

Medullær svamp Kidney Diseases

Medullær svamp Kidney Diseases


Medullary svamp nyre (MSK) er en fødsel defekt der cyster i nyrene hindre fri flyt av urin gjennom strukturer kalt tubuli. MSK setter folk på økt risiko for flere helseproblemer, blant annet nyre og andre urinveisinfeksjoner, nyrestein og har blod i urinen. Problemene forårsaket av MSK krever behandling, men National Institute of Diabetes og Digestive og nyre lidelser bemerker at MSK seg selv har ingen kur.

MSK Beskrivelse

Skanninger av nyrene til mennesker med marg svamp nyre sykdom viser cyster i hele organer. Cyster forstyrre ellers glatt tekstur av nyrene, noe som gir organene svamp-lignende utseende som MSK har fått sitt navn. Hver cyste også delvis blokkerer den ene enden av tubule, forårsaker urin for å sikkerhetskopiere i nyrene. Bremset passasjen av urin gjennom nyrene fører til infeksjoner og andre komplikasjoner som følge MSK.

Nyre infeksjoner

Kjent medisinsk som pyelonefritt, kan en nyreinfeksjon være dødelig, fordi bakterier eller virus som infiserer nyrene lett kan spre seg i en pasients blodstrøm når nyrer filter avfall fra blodet og tilbake rent blod til resten av kroppen. Symptomer på nyre infeksjon som folk med MSK trenger å se etter er: smerter i midten bak, sider eller lysken, feber, hyppig og sterkt behov for å urinere, og smerter ved vannlatning.

Urinveisinfeksjoner

Langsom eller utilstrekkelig vannlating tillater bakterier og virus til å forbli og formere seg i og rundt urinrøret og inn i blæren og urinleder --- kanalen som forbinder hver nyre til blæren. Infeksjoner i noen del av urinveiene kan flytte opp i nyrene, slik at pasienter bør søke rask behandling av alle urinveisinfeksjoner. Å ha en urinveisinfeksjon øker pasientens sannsynlighet for å ha etterfølgende urinveisinfeksjoner, ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer. Symptomene på en urinveisinfeksjon er lik de av en nyre-infeksjon, men smerten forbundet med en urinveisinfeksjon kan være lokalisert til stedet for den primære infeksjon.

Blodig urin

For pasienter med Medullary svamp nyresykdom, blod i urin eller blod i urinen, kan indikere tilstedeværelse av en nyre-infeksjon, urinveisinfeksjon eller nyrestein. Blod i urinen kan også være et signal om at en person har hatt nyreskade eller nyrekreft. Men National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer notater i en online MSK faktaark at tilstanden "sjelden fører til mer alvorlige problemer, for eksempel total nyresvikt."

Nyrestein

Nyrestein dannes når mineraler eller annet materiale vanligvis fjernet fra kroppen i urinen bygger seg opp i nyrene. Stones kan forårsake intense smerter i pasientenes tilbake, lyske og, hos menn, testiklene. The National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer siterer forskning som viser at så mange som 20 prosent av pasienter som utvikler nyrestein har også MSK.