Digidexo.com

Tegn og symptomer på steinstøv Innånding

Tegn og symptomer på steinstøv Innånding


Silikose, eller Potter's Rot, er en lungesykdom forårsaket av inhalering av mineralstøv. Det er en yrkessykdom, som folk er lite sannsynlig å utvikle det med mindre de jobber i bransjer med eksponering for silikater i støv fra stein, sand, kull og noen lignende stoffer. Sykdommen utvikler seg langsomt, og mange arbeidere ikke alle opplever noen symptomer i opptil 20 år etter første eksponering. Dessverre, når symptomene vises, leger kan bare lindre dem, så det er ingen kur for silikose.

Definisjon

Silikose er en progressiv sykdom, som er grunnen til at det ikke kan vises i mange år. Inhalering steinstøv fører til dannelse av klumper og fibrøst arrvev i lungene. Innånding vanligvis må være kontinuerlig for at sykdommen skal utvikle seg, og det er derfor det er hyppigst diagnostisert hos steinhoggere, gruvearbeidere, keramikere og noen sprengning eller boring gjennom rock. Kronisk silikose utvikler seg etter 15 års eksponering, og det er mindre lungefunksjon nyrefunksjon enn hos de akselerert og akutte former. I de sistnevnte former, er eksponering mer intens; to av de første tegn på sykdommen er kortpustethet og vekttap.

Typer og Signs

Med en komplisert silikose diagnose, en røntgen viser vanligvis tap av fibrøst lungevev, også kalt fibrose. Dessuten risikerer at pasienten utvikler tuberkulose (TB). Med akselerert form av sykdommen - definert som utviklingen innen 5 til 10 år - i tillegg til de symptomer sett i den kompliserte form, kan vedkommende også utvikler reumatoid artritt eller andre autoimmune sykdommer. Med den akutte formen, som starter innen seks måneder etter eksponering, er det pasienten opplever alvorlig vekttap, ekstrem kortpustethet og størst risiko for å utvikle tuberkulose sammenlignet med pasienter i de andre gruppene.

Symptomer

En tidlig symptom er kortpustethet etter trening ledsaget av en tørr, noen ganger smertefulle hoste som nekter å gå bort til tross for behandling. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, blir pusting vanskelig og hoste kan produsere blod. De persons negler kan utvikle et blålig skjær som hjertet er berørt. Andre symptomer er tretthet og mental forvirring sammen med vekttap uten tilsynelatende grunn. Plutselige feber og brystsmerter er andre vanlige symptomer.

Symptomlindring

Bronkodilatorer, damp inhalasjon og oksygen terapi brukes for å lindre symptomene. Personer med silikose bør unngå alle med en forkjølelse eller influensa fordi det er vanskelig for dem å bekjempe infeksjoner, og de vil kreve antibiotika. De bør også ha regelmessige vaksiner mot influensa. Leger anbefaler fysioterapi, som å holde opp noen vanlig aktivitet bidrar til å styrke lungene og hjertet. Dette er en forebygges sykdom, og arbeidsgivere og arbeidstakere i "risiko" bransjer bør bruke vernemasker og utstyr som reduserer støv innånding.