Digidexo.com

Hva er behandlingen for leddsmerter i Lupus?

Hva er behandlingen for leddsmerter i Lupus?


Lupus er en kronisk betennelsessykdom som rammer mange deler av kroppen, spesielt i hud, ledd, blod og nyrer. På grunn av sine tilsvarende symptomer med andre sykdommer, er det ofte feil diagnose. Leddgikt og lupus begge forlate sine ofre med betennelse i ledd og muskler.

Mange av medikamentene som er foreskrevet for en av de sykdommer kan bli brukt i behandling av den andre.

Revmatolog

Leger som behandler lupus kan behandle ulike aspekter av symptomene. En revmatolog er en medisinsk spesialist som spesifikt behandler muskler og ledd. Noen medisiner som er foreskrevet må bestilles av en revmatolog. Avhengig av faktorer som for eksempel alder, generelle helse, livsstil og symptomer, vil legen utforme en plan for behandling og gjenvinning.

Kortikosteroider

The Food and Drug Administration (FDA) har godkjent kortikosteroider for behandling av lupus. Disse steroider blokkere produksjonen av postaglandins som forårsaker inflammasjon. Ulempen er at de hindrer funksjon av hvite blodceller som hjelper immunforsvaret.

Prednison, prednisolon

På midten av 1960-tallet, den Schering Corporation introduserte prednison og prednisolon under merkenavnene Meticorten og Meticortelone, henholdsvis. Disse syntetiske steroider undertrykke binyrene. Det er nå generiske versjoner av disse tilgjengelige fra andre produsenter. I tillegg til deres evne til å redusere betennelsen, er de effektive ved brannslukning tumorer.

Hydroxychloroquine

Dette stoffet er mye brukt i behandling av malaria, og blir også brukt til å bekjempe inflammasjon. Leger foreskrive det for revmatoid artritt og lupus. Stoffet forhindrer nedbryting av de røde blodceller og beskytter hemoglobin. Stoffet ble godkjent av FDA i 1955.

Aspirin

For generell smertelindring og for å redusere betennelse, er en enkel å skaffe rette aspirin. Ingen resept er nødvendig, og det er svært effektivt i behandling av muskelsmerter og smerter. Sammen med andre medisiner, er aspirin en god behandling for lupus symptomer.