Digidexo.com

Hvordan Gi Pediatric Klyster

Klyster gis til barn som har tarmer er blokkert, eller påvirket. De gjør det lettere for barnet å ha avføring, bryte ned den toppelse, slik at den innebygde opp avføring til å passere gjennom systemet hans lettere. Hvis du legger merke til underbuksa er skitten eller føler en klump i hans nedre del av magen, sjansene er et klyster kan være nødvendig. Imidlertid er det viktig å gi klyster fullstendig og i riktig dose for å unngå alvorlige helsemessige komplikasjoner.

Hvordan Gi Pediatric Klyster

Velg klyster. Det er to typer av klyster som er sikker for bruk på barn: mineralolje og normalt saltvann enemas; hvis du velger vanlig saltvann, må du gjøre det hjemme.
Mineralolje klyster kan kjøpes uten resept fra ditt lokale apotek, så kan Flåtens fosfat klyster. Fleet tilstand på pakken at de er saltvann, men hvis du velger dette for barnet ditt, er det viktig for deg å bruke riktig dosering. Å bruke for mye eller gi mer enn én om dagen kan være farlig for barnet ditt.
Både mineralolje og Flåtens klyster er pre-pakket, engangs klyster, og doseringen, som er notert på pakken, er satt i henhold til barnets alder og vekt.

Lag en vanlig saltvann klyster. Hvis du velger å bruke en vanlig saltvann klyster, må du gjøre det selv. Bare legg 2 nivå ts. av tabellen salt i en liter lunkent vann. Dosen for disse enemas er som følger: i alderen 2-6 - 6 oz .; seks til 12 til -12 oz .; 13 til voksen - 16 oz.

Forbered barnet ditt. Før administrering av klyster, gi barnet ditt ett eller to glass vann. Klyster kan føre til dehydrering fra tap av kroppsvæsker, og drikkevann på forhånd kan forebygge dette.

Plasser barnet ditt. Den beste plasseringen for barnet å være i når du får et klyster er på magen med knærne trukket inn i brystet hennes. Dette gjør det mulig for fluid fra klyster å flyte lettere når det kommer ned i sitt tykktarmen. Den bidrar også til å avlaste trykket som bygger seg opp i sin endetarmen, mens væske fra den klyster begynner å fylle sin tykktarmen.

Gi klyster. Hvis du bruker en engangs klyster, smøre tips og forsiktig sette inn i endetarmen hans. Når du gjør det, fortell barnet ditt til å presse som om han er å ha en tarmen bevegelse; Dette bidrar til å gjøre innsetting enklere. Hvis væsken ikke flyter rett ut igjen når begynne å klemme på flasken, vet du spissen settes langt nok.
Hvis gi en hjemmelaget klyster, plassere riktig mengde oppløsning i posen og smør røret før du setter den. Hev posen to meter over barnets tarmen, slik at væsken kan renne gradvis gjennom tyngdekraften; denne prosessen tar vanligvis fem til 10 minutter.

Gjør ham vente. Ved ferdigstillelse av klyster, er det vanlig at barnet ditt til å føle en sterk trang til å frigjøre innholdet. Men for klyster for å være effektive, må han vente mellom fem og 15 minutter før du bruker badet. For å hjelpe ham, hold kinnene sammen mens han fortsatt på magen med knærne trukket inn. Fortell ham til å ta dype åndedrag som vil hjelpe ham å slappe av og redusere trangen til å ha avføring en gang.

Hint

  • Klyster bør ikke brukes på alle barn under to år. Når du gir en hjemmelaget klyster, senk posen for å bremse strømmen hvis barnet ditt begynner å oppleve magekramper.