Digidexo.com

Hvordan behandle smertefulle hårsekkene i hodebunnen

Hvordan behandle smertefulle hårsekkene i hodebunnen


Smertefulle hårsekker i hodebunnen kan være et resultat av en rekke årsaker, inkludert harde sjampo, styling produkter eller trekke håret for stram for å oppnå visse stiler. Hodebunnen kan føle kløende, smertefullt å ta på eller har en brennende følelse. Lindring fra smertefulle hårsekkene innebærer å lære årsaken bak lidelsen, slik at du kan vite hvordan å behandle den effektivt.

Hvordan behandle smertefulle hårsekkene i hodebunnen

Endre din sjampo. Din sjampo kan inneholde sterke rensemidler som tørker ut hårsekkene og føre til smertefulle tilstander. Unngå sjampoer som inneholder natrium laureth sulfat og se etter sjampo som inneholder hvetekim og jojoba oljer, som rolig huden rundt hårsekkene.

Massasje oljer i hodebunnen. Før sjamponering, våte håret og massere en krone-størrelse mengde ikke-duftende lavendel eller eucalyptus olje forsiktig inn i hodebunnen. Legg et håndkle over hodet og la oljen trekke inn i hodebunnen i 10 minutter før sjamponering.

Bratt et stort krus av kamille te og la den avkjøles. Fukt håret grundig og hell te over hodebunnen. Masser te inn i huden på hodet. Skyll te fra hodebunnen med kaldt vann for å friske huden. La håret lufttørke og sjampo neste morgen.

Skyll håret og hodebunnen med kaldt vann. Arbeid en mild hårbalsam i hårsekkene i hodebunnen. Vikle hodet med et håndkle og la den forbli i 10 minutter. Skyll balsam fra håret med kaldt vann. Den kjølige fuktighet sammen med balsam lindrer en kløende og brennende hodebunn.

Hint

  • Unngå å trekke håret inn i trange frisyrene som kan forårsake smertefulle hårsekker.
  • Unngå blåse tørking håret eller bruke den kjølige omgivelser. Varm, tørr luft kan acerbate den allerede ømme og smertefulle hodebunnen.
  • Sug inngrodde hår støt med en fuktig klut for å lindre smerte og hjelpe løsne håret.
  • Se din lege eller hudlege hvis hodebunnen smerte blir kronisk.