Digidexo.com

Røyking og interstitiell cystitt

Røyking og interstitiell cystitt


Interstitiell cystitt, også kjent som smertefull blære, er en tilstand kjennetegnet ved trykk og smerter i blæren og rundt bekkenområdet. Smerten varierer fra mild til alvorlig ubehag. Rundt 1 million mennesker lider av denne helsetilstanden i USA alene.

Symptomer

Tegnene på interstitiell cystitt variere fra én person til en annen. Symptomene kan også variere i forhold til hvor lenge en person har vært lider av denne tilstanden. Tegn på dette er en vedvarende og hyppig behov for å urinere, ofte i små mengder. Et annet symptom er smerter i bekkenet (eller området mellom anus og pungen hos menn, og anus og vagina hos kvinner). Intensiteten av smerte kan endres avhengig av alvorlighetsgraden av tilstanden. Menn som lider av denne tilstanden kan ha smerter når ejaculating, mens kvinner kan lide av smerter ved samleie.

Årsaker

The National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse (NKUDIC) sier interstitiell cystitt kan også være forårsaket av en underliggende medisinsk tilstand. De som skaffe interstitiell cystitt har en sannsynlig feil i blæren eller lider av andre tilstander som fibromyalgi og irritabel tarmsyndrom. Studier blir stadig gjennomført for å avgjøre om arvelighet er forbundet med interstitiell cystitt.

Røyking og interstitiell cystitt

Som med mange sykdommer, kan røykerom forverre tilstanden av en person med interstitiell cystitt. Den NKUDIC sier at røyking kan føre til at det vil føre til mer kompliserte sykdommer som blærekreft.

Blære smerter ble funnet å være signifikant assosiert med røyking av forskere fra obstetrikk og gynekologi-avdelingen ved University of Iowa Carver College of Medicine. Men fordi forskningen var basert på en undersøkelse, betyr det presentere ikke vitenskapelig støtte for en sammenheng mellom røyking og smertefull blære / interstitiell cystitt. Faktisk NKUDIC forklarer, er det ingen vitenskapelige bevis som viser at røyking kan forårsake interstitiell cystitt.

Behandling

Det finnes ingen spesifikk kur for interstitiell cystitt, ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer. Behandlinger, men kan bidra til å minske smerte at tilstanden bringer. Behandlinger inkluderer oral medisiner, elektrisk nervestimulering, kirurgi og oppblåsthet eller inflasjon av blæren.

Betraktninger

WebMD anbefaler en endring i kosthold for de som lider av interstitiell cystitt. Du kan unngå inntak av koffeinholdige drikker, sitrus drinker, mat med kunstig sukker og alkohol. Du kan også begynne å betale oppmerksomhet til noen form for mat som utløser smerter i blæren. Stretching og trener kan slappe bekkenbunnen og gi smertelindring.